Ayrıca GNU/Linux'u eskiden olsa ciddi söylüyorum kullanmazdım fakat GNU/Linux topluluktan güç aldığı için gün geçtikçe daha çok gelişiyor. Hala LTS(Stabil ve uzun süre destek alan.) sürümlere uygulanmamış aşırı önemli güncellemeler var.(Güncellemeler stabil olunca eklenecektir.) GNU/Linux'a Linux çekirdeğinin 5.8 versiyonu ve X11 yerine Wayland eklenince rakipsiz bir işletim sistemi olacak.
Şu an bile Blender ve DaVinci Resolve gibi programlar GNU/Linux'ta daha fazla performans vermekte.
Bu video her şeyi açıklıyor. Forumdaki moderatörlerin çoğununda Windows 10'u eksiksiz ve dünyanın en iyi işletim sistemi gibi gösterip ilahlaştırmasına ne demeli peki? Yorumu size bırakıyorum.
-Edit#1 fanboyluk yapacaklar mümkünse yorum yapmasın.
Doğru bu video da sanki Linux yeni çıkmış gibi davranılmış fakat her Technopat moderatörünün veya editörünün Linux hakkında bu kadar bilgisiz olacağına dair bir genelleme yapmak da gereksiz.
Şu aşamada Linux'u sadece kullanmış olmak için kullanırım sanırım. Kötü olduğu için değil, Windows tarafında kullandığım yazılımları kendisinde kullanamadığım için. Dürüst olmak gerekirse Windows'ta kullanabileceğim her şeyi Linux üzerinde kullanabilsem, düşünmeden Linux'a geçerdim.
@tolgahanuzun Daha önce istenmiş olmalı ki yanıt verilmiş. LoL, MacOS üzerinde oynanabiliyor. Yakında yeni oyunlarına da destek getirirler diye tahmin ediyorum.
Doğru bu video da sanki Linux yeni çıkmış gibi davranmış fakat her Technopat moderatörünün veya editörünün Linux hakkında bu kadar bilgisiz olacağına dair bir genelleme yapmak da gereksiz.
7 Sayfalık bir konu. Hepsini teker teker okuyalım diyorsunuz. Benim buraya yazma amacım konuya girip tartışmak değil ki tüm yorumları okuyayım. Benim amacım konu sahibinin yanlış olan düşüncesini konu sahibine bildirmek. Bu forum sitesinde hiçbir ürün kötülenmiyor. Sadece eleştiriliyor. Bunun için konu açılamaz bu siteye üye olan herkes bunu biliyor.
Kısmen doğru olan bir konu açmışsınız. Katıldığım yer videoda Recep Baltaş'ın çok basit hatalar karşısında sürekli Linux'a laf atması. Katıılmadığım yer ise yönetimin Windows 10'u ilahlaştırdığını düşünmeniz.
Standart bir kullanicinin Linux kursa karsisina cikabilecek sorunlari gostermesi acisindan gayet de iyi rehber olmus.
Sayisiz laptopa Linux kurdum, videodaki problemler gayet de gercek ve bunu troubleshoot etmek durumunda kaliyorsunuz.
Bence bu video uzerinde technopat'i bilgisizlikle suclamak ve Linux savunmasina gecmek anlamsiz.
Hala out of the box WIFI'a baglanamayan distrolar var sagda solda.
Linux seven birisi olarak soyluyorum ama objektif dusunemiyorsunuz.
Adam calismayan seye calismiyor diyecek tabi ki, ne bekliyorsunuz yani. Linux boyle bir sey. En kral Linux kullanicisi bile olsan troubleshooting yapacaksin belli noktada.