Bulut Uzer
Kilopat
Daha fazla  

- Meslek
- Senior Full Stack Developer
Konuyu güncelleme zamanı gelmiş.  Bir buçuk, iki ay önce tekrardan bir dirt jump bisiklet topladım. Ekim aylarının sonlarına doğru da var olan Voltage Fr 30 freeride-dh kategorisindeki bisikletimi upgrade etmiştim. Tabi şimdi sattım bunu ve tekrardan topluyorum ama yine de parça listesi konusunda fikir vermesi için buraya koyuyorum.
 Bir buçuk, iki ay önce tekrardan bir dirt jump bisiklet topladım. Ekim aylarının sonlarına doğru da var olan Voltage Fr 30 freeride-dh kategorisindeki bisikletimi upgrade etmiştim. Tabi şimdi sattım bunu ve tekrardan topluyorum ama yine de parça listesi konusunda fikir vermesi için buraya koyuyorum.
Dirt jump kategorisindeki bisikletim de Pride Street uzun zamandır kullanmak istediğim bir marka olduğu için kullandım. Rusya menşeili ve sürücülerine baktığımda insan gibi kullanmıyorlar. Yani fazla sağlam gözüküyordu ki gerçekten de öyle. Aldığımdan bu yana çok fazla düştüm ama bana mısın demiyor.
 Yani fazla sağlam gözüküyordu ki gerçekten de öyle. Aldığımdan bu yana çok fazla düştüm ama bana mısın demiyor.
Fr 30'da ise aslında bunu dh topladığım için sattım fakat parça listesi ve bir iki konu fikir oluştursun diye ekledim. Kadrom geçen sene kırılmıştı ve garantiye gönderdim. Bu sırada garanti ile ilgilenen firma değiştiği için (Kron) bayağı sorun yaşadığımı söyleyebilirim. Fakat ürünün yurt dışından alınmış olması ve alındığı tarihte ömür boyu kadro garantili olması bunun üzerine düşme sebebim oldu ve sonuç ortada. Ön triangle sıfır olarak gelmişti ve yeni hali ile birlikte satmıştım.
 Ön triangle sıfır olarak gelmişti ve yeni hali ile birlikte satmıştım.
Bunun dışında x5 arka aktarıcı yeterli gelmiyordu, bu yüzden long cage bir x7'ye upgrade ettim. Frenlerde ise aslında eski olmalarına rağmen iyilerdi ama ön frenim kırıldığı için 4 pistonlu bir fren ile değişip Zee set takmıştım. Tutuş farkı oldu mu evet oldu ama gerek var mıydı? Bence aşırı bir gerekliliği yoktu. Chainguide ise yine aynı şekilde kırılan parçaların arasındaydı ve tamamı ile yenilemiştim. Fakat bu kırmızı olarak geldi ve bende mat siyaha boyayıp var olan renklere uydurmaya çalıştım.

Dirt jump komponentleri
Kadro : Pride Street Shred Pro (non-tapered)
Çemberler : Pride Street Gaijin
Ön göbek : Pride Street Mono 20mm
Arka göbek : Pride Street Tribute v.2
Orta göbek : Primo
Arka lastik : Tioga Power Block 2.1
Ön lastik : Tioga Factory FS100 2.3
Gidon boğazı : Pride Street BRNDD RS
Gidon : Pride Street Profit 89 v.2
Crankset : Stranger Level
Ön dişli : Pride Street Imperial
Headset : FSA
Sele : Oddyssey Gary Young
Sele borusu : Mutantbikes SSC M2
Pedaller : BSD Safari (askeri yeşil)
Elcikler : Cult Vans Waffle (askeri yeşil)
Maşa : Maşa aslında Marzocchi 4x WC fakat kendisi sadece süs amaçlı yani işin gerçeği bozuk. Tekrar dh topladığım için bütçeyi kısmak zorunda kaldım ve ikinci el en düşün böyle bir maşa bulabildim.
 yani işin gerçeği bozuk. Tekrar dh topladığım için bütçeyi kısmak zorunda kaldım ve ikinci el en düşün böyle bir maşa bulabildim. 
Custom Scott Voltage Fr 30 komponentleri
Kadro triangle : Scott Voltage Fr 30 2013 (2017'de garantiden değişti )
)
Kadro swingarm : Scott Voltage Fr 30 2011
Maşa : Rock Shox Domain 302 Coil 180/20
Shock : Rock Shox Kage R 2015
Arka Vites : Sram X7 9'lu
Vites Kolu : Sram X7 9'lu
Bb : Truvativ Howitzer XR 73mm
Crankset : Truvativ Ruktion 1.0 165mm
Ruble : Sram Pg-830 / 11-32 T
Ön-arka fren seti : Shimano Zee BR-m64/ 203mm rotor
Jantlar : Alex FR 32 dh
Ön Göbek : Scott comp 20mm
Arka Göbek : Scott DC-22N
Furç Seti : FSA Orbit E 1.5R
Boğaz : Octane One Chemical Pro Teal
Bar : Ns Bikes Evidence Plus Teal 800mm
Elcikler : Cult Waffle
Ön Lastik : Maxxis Minion Dhf 2.5
Arka Lastik : Maxxis Minion Dhr II 2.4
Sele : Scott comp
Sele Borusu : Kalloy Uno Sp-712N
Pedaller : Truvativ Holzfeller Flat Dh
Chainguide : E-thirteen

Dirt jump kategorisindeki bisikletim de Pride Street uzun zamandır kullanmak istediğim bir marka olduğu için kullandım. Rusya menşeili ve sürücülerine baktığımda insan gibi kullanmıyorlar.
Fr 30'da ise aslında bunu dh topladığım için sattım fakat parça listesi ve bir iki konu fikir oluştursun diye ekledim. Kadrom geçen sene kırılmıştı ve garantiye gönderdim. Bu sırada garanti ile ilgilenen firma değiştiği için (Kron) bayağı sorun yaşadığımı söyleyebilirim. Fakat ürünün yurt dışından alınmış olması ve alındığı tarihte ömür boyu kadro garantili olması bunun üzerine düşme sebebim oldu ve sonuç ortada.
Bunun dışında x5 arka aktarıcı yeterli gelmiyordu, bu yüzden long cage bir x7'ye upgrade ettim. Frenlerde ise aslında eski olmalarına rağmen iyilerdi ama ön frenim kırıldığı için 4 pistonlu bir fren ile değişip Zee set takmıştım. Tutuş farkı oldu mu evet oldu ama gerek var mıydı? Bence aşırı bir gerekliliği yoktu. Chainguide ise yine aynı şekilde kırılan parçaların arasındaydı ve tamamı ile yenilemiştim. Fakat bu kırmızı olarak geldi ve bende mat siyaha boyayıp var olan renklere uydurmaya çalıştım.

Dirt jump komponentleri
Kadro : Pride Street Shred Pro (non-tapered)
Çemberler : Pride Street Gaijin
Ön göbek : Pride Street Mono 20mm
Arka göbek : Pride Street Tribute v.2
Orta göbek : Primo
Arka lastik : Tioga Power Block 2.1
Ön lastik : Tioga Factory FS100 2.3
Gidon boğazı : Pride Street BRNDD RS
Gidon : Pride Street Profit 89 v.2
Crankset : Stranger Level
Ön dişli : Pride Street Imperial
Headset : FSA
Sele : Oddyssey Gary Young
Sele borusu : Mutantbikes SSC M2
Pedaller : BSD Safari (askeri yeşil)
Elcikler : Cult Vans Waffle (askeri yeşil)
Maşa : Maşa aslında Marzocchi 4x WC fakat kendisi sadece süs amaçlı
Custom Scott Voltage Fr 30 komponentleri
Kadro triangle : Scott Voltage Fr 30 2013 (2017'de garantiden değişti
Kadro swingarm : Scott Voltage Fr 30 2011
Maşa : Rock Shox Domain 302 Coil 180/20
Shock : Rock Shox Kage R 2015
Arka Vites : Sram X7 9'lu
Vites Kolu : Sram X7 9'lu
Bb : Truvativ Howitzer XR 73mm
Crankset : Truvativ Ruktion 1.0 165mm
Ruble : Sram Pg-830 / 11-32 T
Ön-arka fren seti : Shimano Zee BR-m64/ 203mm rotor