Technopat'ta Herkesin Daha Bilgili Olduğunu Kanıtlamaya Çalışması

"Olmali" diyorsa iyi gene🤣 Bir sorun daha var, 10 yildir calisan adam 2 aydir calisan adama isi ogretmiyor. Yarin obur gun ogrenir de işi elimden alir mantigiyla.
Ona çok rastlamadim açıkçası. Yeni başlayan kişiler gerekli saygıyı ve söyleneni karşıladıktan sonra önleri çok açık oluyor. Abi kardes iliskisi cok oluyor. Farklı sektörleri bilemem :)
 
Technopat'ta buna benzer başka bir sorun daha var. Aynı mesajı tanınmayan(sosyal'de pek bilinmeyen) biri ve tanınan biri yazdığında hep insanlar tanınan mesajı beğeniyor ve o ''En iyi cevap'' seçiliyor. Yanlış anlaşılmasın burada sorun tanınmış insanlarda değil hepsi bilgili ve saygılı insanlar ama Technopat Sosyal kitlesinin böyle bir sorunu da var.
 
Geçmişte burada bir hafta ceza almıştım ismini vermeyeceğim bir yere üye oldum ama yazılan yorumlara sadece iki gün tahammül edebilmiştim. Burası yine nispeten diğer yerlere göre iyi. Hiç olmazsa burada bir yanlışa diğerleri körü körüne ayak uydurmuyor.
 
Son düzenleme:
Bence bölümden bölüme ve konudan konuya değişir. Bazı konularda bilgi her şeyi ezer, geçer. Sosyalde sadace bunları yapan insanlar da var. Genelde ''Katkıda Bulunan'' tagı alıyorlar. 3 yıldır burda olmama rağmen ilk defa gördüğüm insanlar var böyle. O bölümlere hiç girmediğim için. Ama konu sosyal bir konuysa işler değişiyor. Çünkü mutlak doğru olmuyor. Bu yüzden herkes herkesi bastırmak istiyor.

Burda insanları egoya iten birazda Technopat.net'te ki sistem. Çünkü burada bulunan sistem samimiyeti öldürme üzerine kurulu. Haliyle samimiyet olmayınca karşıda ki insanlar bir anda şeytanlaşıyor gözünde ve her yazının altında bir kulp arıyorsun. Ama samimiyet oluştuğunda o şeytanlaştırdığın insanların başka taraflarını da görüyorsun. Ortam ısınıyor ve ego azalıyor yani. Beklenmedik insanlardan beklenmedik yazılar görüyorsun. Bunların hepsi için samimiyeti arttırıcı konular ve kişiler lazım. Ama gördüğüm kadarıyla çokta samimi olmamızı istemiyorlar. Genelde samimiyeti ve hareketliliği arttıran böyle konular ve kişiler hemen baskılanıyor, konular kitleniyor. Dengesini iyi tutturmak lazım yani. Ama ben becerememişim ki bu denge işini pek çok cezam var. 🤣
 
Son düzenleme:
Biz egosu yüksek bir milletiz. Hepimiz yeri geliyor mühendis, yeri geliyor doktor, yeri geliyor profesörüz. Sosyal medya çatısı altında geçinemeyen bir milletiz. Bilmeyen biliyormuş gibi o konuya hakim olanı ezmeye çalışıyor. Malesef bu sorun asla düzelmez. Arkadaşların dediği gibi kanımızda var abi.
 
Ya yazmayayım diyorum ama yazmazsam da olmaz. Sitenin kurallar dahilinde üyeler üzerindeki baskısı yıllardır bilinen bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Bu gerçeği yıllardır değiştirmek isteyen bir sürü üye geldi geçti. Eskiye nazaran ceza sürelerinin azalması dışında değişen pek bir şey olmadı.

Hal böyleyken bu ortamı değiştiremeyeceğimiz ortadayken bu ısrarı anlamıyorum. Bize kimse silah zoruyla burada takılın şu kurallara uyun tabiri caiz ise robot gibi takılın demiyor. Sıkıldıysak çıkarız aradığımız sıcak muhabbet ortamını başka yerlerden gidermeye çalışırız olur biter.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı