Technopat'ta Neden Siyaset ve Din Kategorisi Yok?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saygılı bir şekilde neden o partiyi seçtiğine dair anlatım yapan insanlar gerek bunun için. O parti hakkında düşüncelerini doğru bir şekil de karşı tarafa anlatarak konuşabilir. Yine aynı şekil de karşı tarafta dinleyen kişi de kendi savunduğu parti hakkın da görüşlerini beğen ettiği sürece hiç bir sorun yok. Ancak konu benim seçtiğim parti daha iyi, sen şöylesin böylesin dediği an konuşacak hiç bir şey kalmıyor geriye. Benim bahsettiğim şekil de konuşabilecek belki 10 kişi anca çıkar, diğerleri de muhalefet olup, ortalığı kızıştırır, gerek olduğunu düşünmüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanlar her şeyi tartışabilmeli. Siyasette iş biraz zor zira ülkemizin en az yarısı takım tutar gibi parti tuttuğu için, fanatiklerle yapılan bir tartışma, tartışma olmaktan çıkıp kavgaya dönüşüyor.

Siyaset=kavga ise siyaset tartışmayalım. Koyalım o koltuğa birisini, ne biz sorgulayalım, ne de çabalayalım.

Siyaset kavga falan değil. Siyaset uzlaşı bilimidir. Emin olun, takım tutar gibi parti tutmayınca da genelde işe yarar.

Siyasetin tartışılmamasını isteyen kim varsa da yanlış düşünüyor, onlara buradan söyleyeyim.
 
Çünkü bu ülkede herkes tartışmayı kavga etmek sanıyor. Ve kimse açık fikirli değil. Ve buna yukarıda benimle benzer şeyleri yazanların da çoğu dahil.

Ben 4 sene hukuk okudum, siyaset ve anayasa hukukuna ayrı bir ilgim var. Ama a partisini, b partisini tartışmayı geçtim, sadece "en iyi demokrasinin, en kötü monarşiden daha kötü olduğunu" söylesem, buradan bile kavga çıkar :) Çünkü sadece gördüğümüzü yaşıyoruz, okumuyoruz ve fikir yürütmüyoruz.
 
@NookumPie eğer konu kilitlenecekse siyaset içeren ilk mesaj atıldığında kilitlenmeli. Hakaretvari söylemler işin içine girdiğinde tren raydan çıkmış oluyor.

@Mert ben inanıyorum ki bu konuların içeriğinin tartışmayla alakası yok. Sidik yarışı yapar gibi herkes kendi fikrini beğendirtmeye çalışıyor. Tabii ki her şey tartışılabilir lakin dört yıldır gördüğüm, burası siyaset tartışmak için uygun ve olgun bir ortam değil.
 
Saygılı bir şekil de neden o partiyi seçtiğine dair anlatım yapan insanlar gerek bunun için. O parti hakkında düşüncelerini doğru bir şekil de karşı tarafa anlatarak konuşabilir. Yine aynı şekil de karşı tarafta dinleyen kişi de kendi savunduğu parti hakkın da görüşlerini beğen ettiği sürece hiç bir sorun yok. Ancak konu benim seçtiğim parti daha iyi, sen şöylesin böylesin dediği an konuşacak hiç bir şey kalmıyor geriye. Benim bahsettiğim şekil de konuşabilecek belki 10 kişi anca çıkar, diğerleri de muhalefet olup, ortalığı kızıştırır, gerek olduğunu düşünmüyorum.
2 kişi siyaset yapıp birkez olsun ayni fikirleri ortak konuşan sohbet edeni görmedim. Mutlaka sorun çıkıyor.
 
Bir de onlarla mı uğraşsın moderatörler?
Genellikle toplumumuzda kavgaya dönüşen bir konu siyaset. Bir adam duydum, adam sırf karşısındaki insanın partisini kötülemek için askerimize küfürler ediyor. Sonra karşısındaki de buna ağız burun girişiyor.
Bu durumda pek siyaset tartışmak mümkün değil.
Tartışabilsek çok güzel olur aslında.
 
Bir de onlarla mı uğraşsın moderatörler?
Genellikle toplumumuzda kavgaya dönüşen bir konu siyaset. Bir adam duydum, adam sırf karşısındaki insanın partisini kötülemek için askerimize küfürler ediyor. Sonra karşısındaki de buna ağız burun girişiyor.
Bu durumda pek siyaset tartışmak mümkün değil.
Tartışabilsek çok güzel olur aslında.
Zaten ironi yapıyorum. Siyasi mesaj yasak ama gayet de siyaset yapılıyor, kastım bu.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı