Technopat'taki aforizmalar

Bu grameri görünce gözlerim kanadı ama sonra bir yazarın (adını hatırlamıyorum) imla kurallarını unutmadan iyi yazılamayacağını söylediği bir sözü aklıma geldi. :D düşündüm, gramer rezilliğine rağmen vermek istediği anlamı iyiymiş.

Burada olay yazım hatasında zaten. O söz bu olmasın "İyi yazmak için imla kurallarını unutmak gerekir önce.".

"Je suis un autre." Ve "Je est un autre." Gramer kuralları bize ilkini doğru ikincisini ise yanlış kabul etmemiz gerektiğini söyleyecektir. Oysa ben denilen şeyin aslında bir başkası olduğunu söylemek isteyen kişinin, en başta cümlede sesi yankılanan o benliği ortadan kaldırması gerekiyordur. "Je suis en autre.", "Ben bir başkasıyım." Ama halen bir başkası olduğunun farkında olan ve bunu söyleyen birisi, yani henüz başkalaşamamış birisi olarak bu cümleyi kuruyorum. Oysa, "je est un autre", "ben bir başkasıdır." Bu cümleyi bile kurup kurmadığım şüpheli olan ben, üzerine konuşabileceğim bir kendiliğe bile sahip değilim artık.
 
@Nyaa Özellikle ihtilal dönemi Fransız yazarlarında çok fazla gördüğüm bir şey gramer dışı anlam katma özelliği. İlk başlarda tuhaf geliyordu, 1.5 yıl önce olsaydı o cümle şöyle değil miydi diye sorardım. Alıştığım için atlamak yerine vermek istediği anlamı alıp geçiyorum. :D
 
Çok sevdiğim Türkçe Rap müziğin önde gelen Batarya Co. isimli grubundan Allâme mahlasına sahip Hamza Gül isimli kişinin Stereotype şarkısında bahsettiği "Yıldızları hedef al, ulaşamasan da göğe yükselirsin." sözü bende başından beri hayat felsefesi edinmemi sağlayan bir şeydir. Kendimi bildim bileli bu sözü kullanırım bazı yerlerde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
@Nyaa özellikle ihtilal dönemi fransız yazarlarında çok fazla gördüğüm bir şey gramer dışı anlam katma özelliği. İlk başlarda tuhaf geliyordu, 1.5 yıl önce olsaydı o cümle şöyle değil miydi diye sorardım. Alıştığım için atlamak yerine vermek istediği anlamı alıp geçiyorum. :D.

Doğrusu, alışmanız iyi olmuş. Her şey sadece kurallara uygun olsa zaten edebiyat değil matematik olurdu. 😄 Bende bu olayı fark ettikten sonra okuduğum yazarların hayatlarını incelemeye başladım. Şu sıralar hafıza ile ilgili sıkıntılar yaşamasam, size ironik örnekler verebilirdim.
Bu arada Fransızca ile alakam yok, ama öğrenmek isterdim, sadece Arthur Rimbaud sevdiğim bir şair oradan biliyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı