Technopat'taki İS İkonlarını Değiştirmek: Project TechnOSpat

Daha fazla ikonu değiştirme imkanınız var mı hocam? Burada bolca mavi ikon mevcut da.
1698359040416.png

Güzel olur hocam. Bir sürü değişmeye müsait ikon mevcut.
Bunu yapmadan önce Chromuim tarayıcılardaki bir sorunu çözmem gerek: Site yüklenmeden ikonlar yerleşmiyor, bu yüzden kötü bir görüntü elde ediliyor.

@Nizel G hocam bir şekilde bunu Firefox'ta çözmüş. Chromium için bir derman bulursam ilk önce 1.2'yi yapıştırır, 2.0 ile yeni ikonlara geçerim.

@Nizel G hocam bir şekilde bunu Firefox'ta çözmüş. Chromium için bir derman bulursam ilk önce 1.2'yi yapıştırır, 2.0 ile yeni ikonlara geçerim.
Derman: chrome.runtime - Chrome for Developers

Nasıl kullanırsın onu çözemediğimden yazmamıştım.

@Stereo.Luigi99 Bu arada bu işin Firefox/Chrome ayrımı yok. Eğer bu linktekini uygularsak tek eklenti olur, Firefox'da da çalışır Chromium'da da.

Linkteki sistem senin Java'lı sistemde kullanılabilir, ama ikonlar sayfanın yüklenmesini bekler. Benim sistemde kullanılamaz, benim sistem de Chromium'da çalışmaz.

Tarayıcı tarafından otomatik CSS oluşturmak lazım, ona da kafa yormadım.

Bunu yapmadan önce Chromuim tarayıcılardaki bir sorunu çözmem gerek: Site yüklenmeden ikonlar yerleşmiyor, bu yüzden kötü bir görüntü elde ediliyor.
Çünkü run_at belirtmemişsiniz. Bir de görselleri site hep Github'dan çekip duruyor. Normalde bir site için sorun olmaz ama sonradan eklendiği için sorun olabilir.
Eklentiyi denemedim, müsait zamanda bakacağım. Basit birkaç iyileştirme önerim olur muhtemelen. Pull request kabul ediyor musunuz?

Kabaca tavsiyeler vereyim.
Farklı tarayıcılara destek sağlayacaksanız tek repoda tutup bir script ile manifest vb. dosyaları hazırlamanız çok daha rahat olacaktır. Şekil-A. uBO anlaşılır açık kaynaklı bir eklenti. Tonla şeyine bakabilirsiniz.
Bu durumda Chromium diye ayırmanın bir mantığı olmadığını göreceksiniz. Çünkü çoğu dosya aslında ortak. Her dosyanın kopyasını tutmanın git sisteminde bir mantığı yok. Release atarken uygun şekilde ayarlayıp koyarsınız zaten.
CRX ile niye uğraştığınızı anlamadım. Zip atın gitsin. Klasör halindeyken unpacked ekleyerek kullanılabilir.
Güzel indent atın. Tutarlı olun. 4 ya da 2 boşluk. Tavsiyem 4, 2 çok yakın görünüyor. Tab tuşuna basmayın demiyorum. Kullandığınız geliştirme ortamı dosyaya boşluk yazsın.
Dosyaların sonunda boş satır bırakın. Çeşitli yerlerde (mesela Github) kolaylık sağlıyor.
Aklıma başta gelenler bu şekilde.

Son düzenleme:
@Vavien. Runtime.getUrl'yi Python'da veya CSS içine bir şekilde yerleştirsek Chrome'da da çalışacak. Var mı fikrin?
JavaScript'te var.

Ayrı ayrı yapacağınıza aynı şeyi yaptığı için ortak bir şey yapmanızı tavsiye ederim. Python yavaş. JS kullanılabilen yerde kullanmak gereksiz bence.

Bu arada iconların boyut stardardı yok. Hepsi en kötü 256x256 veya 128x128 yapılsa daha iyi olur.

JavaScript'te var.
Json dosyamı Python'da olduğu gibi nasıl işlerim bilmiyorum. Daha doğrusu eklenti yüklendiğinde stil.css dosyasını javascript ile oluşturabilir miyim?

Ayrı ayrı yapacağınıza aynı şeyi yaptığı için ortak bir şey yapmanızı tavsiye ederim. Python yavaş. JS kullanılabilen yerde kullanmak gereksiz bence.
Konu sahibi element oluşturup siliyor, ben css ile :before ekleyip content: url() veriyorum. Fikir ayrılığımız var.

Bu arada iconların boyut stardardı yok. Hepsi en kötü 256x256 veya 128x128 yapılsa daha iyi olur.
:before url() görüntüyü yeniden boyutlandırmayı desteklemiyor. O yüzden standart bi' 18 ve 34 px'lik görseller var. Depomda görmüşsündür.

Aslında olması gereken font ekleyip, ikonları fonta yazıp CSS ile Font Awesome'un üzerine yazmak sanırım.

Fontlar SVG oluyor. O kadar renkli şeyi SVG yapmak zor. Hepsinin SVG'sinin olduğunu sanmıyorum. Anca Win 11, 10, 8 falan vardır. 7 logosundaki tonlamayı atlarsanız o da vardır. 95 vardır. SVG çok daha rahat olur. En rahatı o. Tek CSS ile hallolur.

Webci değilim. Ben de bir eklenti yapmıştım. Onu yaparken ve başka çeşitli işleri yaparken edindiğim bilgiler var. Mesela content url() zımbırtısını bilmiyordum. Gerçi boyutlandırma yüzünden çok kullanışlı değil gibi bu durumda. Siteyi çeşit çeşit şekilde görüntüleyenler var. Tercih etmezdim onu.

Element kaldırıp durmak kötü. O kısım CSS ile halledilir. Eklemesi en basit yol. Akla ilk gelen. Yine de onda da aynı boyutlu görseller olması çok daha iyi olur. Local olursa ne kadar hızlı alır bilmiyorum. Bir deneyip bakarım.

Eklentilerde Python bilmiyorum. Manifest v3 ve düz JS ile yazıyorum ben.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı