Technopat'taki konularda paylaşılan dosyaların virüslü olma ihtimali var mıdır?

Her indirdiğiniz dosya tabii ki de güvenli olmayabilir ilk önce taramanız önemli.

Olabilir.
Dikkatli olmakta fayda var ve tedbiri elden bırakmamak lazım.
Şüphelendiğiniz programı ilk çalıştırdığınızda içinize sinmeyen bir davranış sergilerse veya bunun çalışmasında bir gariplik var derseniz bir an önce o programı silmek gerekebilir...
Fakat bazı zararlı yazılımlar antivirüs taramalarına yakalanmayabilir ve biraz daha profesyonelce yazılmış veya yakalanmamak adına farklı işlemlerden geçmiş olabilir.
Bilgisayarınızda zararlı yazılım olabileceğinden şüphe ediyorsanız eğer, şüphe ettiğiniz programı uzaklaştırdıktan sonra kaspersky, norton gibi antivirüsler ile taratmakta fayda var.

Bir şey olmaz. Çoğu kişi güvenilir dosya ve kaynak paylaşıyor ve eğer virüs olsaydı o dosya virüs olarak raporlanırdı.

Deneemden bilemeyiz hocam:).

Bir konuda paylaşılan dosyayı indirdim. PC'de virüs programı olmadığı için herhangi bir şey yok gözüküyor. Defender da virüs algılamadı. Yine de virüs olma ihtimali var mıdır konulardaki dosyalarda? Genel olarak söylüyorum.

Ben dosyalara konularda eğer VirusTotal linki varsa güvenebiliyorum. Tabii belli başlı güvenilir linklerde var ezbere bildiğim. Sadece bu dediklerime tıklıyorum. Dosyayı indirsem de Kaspersky ile taratıyorum. Defender tek başına gayet iyi bir virüs engelleyici ama ona da çeşitli yardımcı programlar gerekiyor. Bazı virüsler aşırı derecede iyi saklanıyor.

Bir konuda paylaşılan dosyayı indirdim. PC'de virüs programı olmadığı için herhangi bir şey yok gözüküyor. Defender da virüs algılamadı. Yine de virüs olma ihtimali var mıdır konulardaki dosyalarda? Genel olarak söylüyorum.
Genel olarak çoğu kişi virüs paylaşmıyor fakat çaktırmadan virüs atan az da olsa olabilir.
Mesela ben buraya çaktırmadan WannaCrypt virüsü koysam çoğu kişi meraktan indirip virüs kapabilir.
Virüslü dosya paylaşımlarını raporlayarak ortamı daha güvenli bir hâle getirebilirsiniz.

Zamanında açtığım konuya şöyle bir cevap gelmişti. İhtimal düşük olsa da tamamen yok değil.

Kaspersky indirmenizi öneriyorum bu konu sayesinde 90 gün ücretsiz premium kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı