Tecil bozdurma ve askere gidiş tarihi

YagamiRaito

Hectopat
İyi Sosyaller. Genelde açtığım konuların epey dışında bir yardıma ihtiyacım var. Çevremde net bilgi alabileceğim birisi yok bu yüzden belki buradan bilen birileri çıkar diye konu açmak istedim. 16 Temmuz 2023 tarihinde tecilim bitiyor ve muhtemelen temmuz ayının ilk haftası tecilimi bozdurup askerlik başvurumu yapacağım. Sorum ise bu tarihte başvuru yaptığım zaman beni hangi tarihte askere alırlar? Şu an girme ihtimalimin olduğu bir iş var ve maaş olarak da asgari ücretin epey üzerinde bir miktar veriyorlar fakat askerliğimi henüz yapmamış olmam bu işe başvururken benim için büyük bir engel. Temmuz'da tecilimi bozdurduğum zaman ağustos veya eylül ayında hemen askere alacaklarsa beni bu işe muhtemelen giremem. Eğer tecili bozdurduktan sonra askere gidişim aralık veya ocak 2024'e kalırsa o zaman işe alınma ihtimalim daha yüksek olur gibi geliyor bana. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle öyle direk seni askere almazlar 2 sene bekleyen arkadaşım var :D.askerlikten de korkma şerefli onurlu bir görev zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın, bu arada askere gitmeden önce o işlerden bana da çıkıyordu askerden geldikten sonra hepsi yok oluyor haberin olsun önceden söyleyim :D.

Öncelikle öyle direk seni askere almazlar 2 sene bekleyen arkadaşım var :D.askerlikten de korkma şerefli onurlu bir görev zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın, bu arada askere gitmeden önce o işlerden bana da çıkıyordu askerden geldikten sonra hepsi yok oluyor haberin olsun önceden söyleyim :D.
Yok askerden korkmak değil de bu bahsettiğim işin olma ihtimali şu an %80 ama askerliğimi yapmadığımı karşı taraf bilmiyor. Bundan bahsettiğimde eğer sorun olursa çok büyük bir fırsatı kaçırmış olacağım. Çünkü niyetim bu işe başlayıp en azından tecili bozduracağım tarihe veya beni askere alacakları tarihe kadar çalışıp askere gitmeden epey para biriktirmek. Çünkü ayrıca kyk kredi borcum da başlıyor temmuz ayında. Hem kyk borcu, hem askerlik derken epey bir paraya ihtiyacım olacak 😄

Geciktirenler erken alınıyor. Maximum 6 ay. Yedek Subaylık veya astsubaylığa basvuracak mısınız? Onun da maaşı iyi.
Başvurmayı düşünüyorum. Şu an tek niyetim askere gitmeden bir işe girip (bu bahsettiğim iş olursa çok iyi olur) para biriktirmek ve o şekilde askere gitmek. Eğer astsubaylık veya yedek subaylık olursa maddi açıdan da çok sıkıntı çekmem öylesi daha iyi olur tabii.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı