Tecrübe ettiğim yabancı VPS firmaları & Öneri VPS'ler & Kaliteli VPS Firmaları

  • Konuyu başlatan die
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 0
  • Görüntüleme 124

die

Hectopat
Katılım
28 Ağustos 2020
Mesajlar
3.990
Makaleler
1
Çözümler
30
Merhaba, 10 yıldır bu sektörün içindeyim. Neredeyse Türk/Yabancı bütün firmaları test ettim ve farklı amaçlar için kullandım. Farklı amaçlar için kullanıcıya en uygun VDS firmalarını sizler için derliyorum. Hiçbir firma ref veya reklam amaçlı listelenmemiştir.

Hiçbir zaman veri merkezine sahip olmayan firmalardan alışveriş yapmayın. Bugün Türkiye'de yurt dışı lokasyon adı altında satılan çoğu VPS, VDS aşağıda görmüş olduğunuz firmalardan kiralanarak satılıyor. Onun yerine kendiniz satın alın. Türkiye'de VPS satan bir firma, Hetzner'dan Xeon Gold kullanan 16 çekirdekli bir nested sunucu kiraladığında EXSi ile limitleme ve sanallaştırma yaparak kullanıcılarla buluşturuyor.
Fakat siz bu sunucuları ana menşeinden satın alırsanız, çekirdek başına güç ortalaması en yüksek şekilde kullanırsınız. Çünkü bu EXSi konfigürasyonları 3. elden değil, 1. elden yapılmıştır.

Bütçesi az olanlar için, düşük bütçede en performanslı firmalar listesi.​

1- Vultr

Bu amaca en uygun hizmet eden firmalardan bir tanesi Vultr. 5.50$'a AMD EPYC işlemcisini ayırıyor. High Frequency paketi 2023 Kasım En Uygun Performanslı VPS paketi olarak ödül aldı.
Saatlik faturalandırma seçeneği: VAR.
DDoS Koruması: Yok. (Aylık 10$ karşılığında 10Gbps koruma satın alabilirsiniz.)
Yedekleme: Yok. ( Yedeklemeler bir ücret karşılığında mevcuttur: Otomatik yedeklemelerin etkin olduğu bir bulut sunucusunun taban aylık/saatlik ücreti %20 daha yüksek olacaktır.")
Rest API: Var.
Panel:

vultr_console.png


2- OVHCloud

Web performans konusunda Vultr'a 2 puanlık farkla liderliği kaptıran OVHCloud, gördüğüm en gelişmiş datacenterlara sahip firmalardan birisi. 2020'li yıllarda Fransa'daki verimerkezindeki yangın sonucunda müşterilerinin %10'unu zarara sokmuş olsa da zararı giderme konusunda çoğu müşterisine ödeme yaptı. Aylık 2TB trafik izni var. Üstü için ek ücret gerekebilir. Eğer günde 5.000'den fazla ziyaret edilen siteniz varsa, 2TB bandwith size yetmeyebilir. Merkezi Fransa'dadır. VPS ve Özel barındırma ürünleri sunmaktadır. ABD'de verimerkezi vardır. Bandwith sınırı yoktur.
Saatlik faturalandırma seçeneği: KARIŞIK.
DDoS Koruması: Evet. (Tüm OVH bulut sunucuları, hiçbir ek ücret olmaksızın sektör lideri DDoS karşıtı korumamızı içerir. Bu, bir saldırı durumunda her zaman güvende olmanızı sağlar.)
Yedekleme: Yok. (Yedeklemeler bir ücret karşılığında mevcuttur.)
Rest API: Var.
Panel:

ovhcloud_console.png


3- Hetzner

Yaklaşık 6 ay boyunca kullandığım, çok büyük verimerkezlerine sahip Almanya menşeli firma. Finlandiya ve Amerika'da verimerkezleri var. Bugün Türkiye'de satın aldığınız yurt dışı lokasyonlu VPS satanların çoğu bu firmadan size satıyor. Türkiye'de 5950X gibi işlemcileri bulunan paketler satan firmalar Hetzner'deki ömrü dolmuş serverları açık arttırma ile kiralayıp satıyorlar. Böyle paketler kullanmak yerine direkt Hetzner'den satın alın. Uygun fiyatlı olabilir fakat her zaman orijinalinden az performansa sahip olacaktır.
Saatlik faturalandırma seçeneği: VAR.
DDoS Koruması: Evet. (DDoS koruması, maliyetlerin veya fiyatların artmasına neden olmayacak ve tüm müşterilerin kullanımına sunulacak. Sistemimiz, DDoS saldırılarını her zaman tespit edecek ve bunları tanıma yeteneği sürekli olarak gelişecektir. Bir saldırı fark edildiğinde dinamik DDoS koruma araçları, hemen devreye girecek ve saldırıyı filtreleyecektir. Dinamik saldırı azaltma yöntemi nedeniyle trafiğiniz genellikle DDoS koruma sisteminden etkilenmeyecektir.)
Yedekleme: Yok. (Bir ücret karşılığında kullanılabilir. Plan maliyetinin %20'si.)
Rest API: Var.
Panel:

hetzner_charts.png


4- Contabo
Halihazırda kullandığım, -eğer kurulum ücreti ödemezseniz- en uygun fiyatlı ve performanslı VDS satan firma. Belirli günlerde 5€'luk kurulum ücretini almıyor. Böylece Aylık 4.50$'a 4vCPU, 6 GB RAM, 100GB NVMe veya 400GB SSD VDS'ye sahip olabiliyorsunuz.
AB, ABD, İngiltere, Singapur, Japonya ve Avustralya'da veri merkezleri bulunuyor. 2022 yılından beri yılın farklı aylarında ödül sahibi oluyor. Neredeyse bütün sunucuları AMD EPYC kullanıyor.
Saatlik faturalandırma seçeneği: YOK.
DDoS Koruması: Evet. (Sunucu fiyatına dahil.)
Yedekleme: VAR. (VPS anlık görüntüleri ücretsiz olarak mevcuttur.)
Rest API: Var.
Panel:

contabo_console.png
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı