Tedaş trafosu patladıktan sonra bilgisayarda tepki yok

Makaleler
1
Forumda daha önce birisi yaşamış o yüzden tekrar sormak istedim. Evimdeki aletlerin yarısı bozuldu, bilgisayarımda tepki yok. Prize takılı şarj aletleri patladı, modem adaptörleri(2 adet) patladı. Ne yapacağım, nasıl yapacağım? Forumdaki diğer kişinin ekran kartı yanmış onu söküp denemeyi düşünüyorum.

Yetkili servise o cihazları tamir ettirip arıza kaynağı kısmına şebekeden gelen yüksek voltaj nedeniyle bu arızayı yapmıştır şeklinde not düşülmeli. Ödediğiniz bedeli geri alabilirsiniz. Veya şebeke müşteri hizmetlerine başvurun.

PSU kaliteliyse sadece kendini feda etmiştir. Kaliteli değilse yanında birkaç parçayı da götürmüştür. Önce sağlam bir PSU ile deneyin. Geçmiş olsun. Dava açmayı da unutmayın, hasarın karşılanması lazım.
Corsair VS550 kullanıyordum umarım sadece kendini feda etmiştir 1 gün emanet RTX 3060Ti takmıştım.

Arkadaşlar PSU'da bütün korumalar vardı fakat ızgarasından görebildiğim kadar 5 kondansitör patlağı saydım içi bembeyaz olmuş. Siz siz olun en azından işiniz yokken prizden çekin diğer zararlar şuan belli değil. Çok kuvvetli enerji girişi olmuş olacak ki çalışmayan bilgisayarı şu hale getiriyor.

Son düzenleme:
Arkadaşlar PSU'da bütün korumalar vardı fakat ızgarasından görebildiğim kadar 5 kondansitör patlağı saydım içi bembeyaz olmuş. Siz siz olun en azından işiniz yokken prizden çekin diğer zararlar şuan belli değil. Çok kuvvetli enerji girişi olmuş olacak ki çalışmayan bilgisayarı şu hale getiriyor.
Olabilir, giriş seviye bi PSU sonuçta. Diğer bileşenlere zarar gelmesini önlemesi yeterli.

Forumda daha önce birisi yaşamış o yüzden tekrar sormak istedim. Evimdeki aletlerin yarısı bozuldu, bilgisayarımda tepki yok. Prize takılı şarj aletleri patladı, modem adaptörleri(2 adet) patladı. Ne yapacağım, nasıl yapacağım? Forumdaki diğer kişinin ekran kartı yanmış onu söküp denemeyi düşünüyorum.
Hocam sanırım benden bashediyorsunuz.Benim psu yanmıştı Tedaş yüzünden gidip şikayet oluşturdum paramı vereceklerini söylediler vermediler geri.

PSU kaliteliyse sadece kendini feda etmiştir. Kaliteli değilse yanında birkaç parçayı da götürmüştür. Önce sağlam bir PSU ile deneyin. Geçmiş olsun. Dava açmayı da unutmayın, hasarın karşılanması lazım.
Benim PSU yandı ve hasarı karşılamadılar.

Dava demek istediniz sanırım. Dava etsem kazanacağımı hiç düşünmüyordum.
Hocam şimdi geldiler bütün aletler tamir edildi. Adaptörler yenisi ile değişti. Bilgisayar PSU'sunu söktüler aldılar. Aynısından veya aynı güçte sipariş geçeriz dediler. Hatta olmuşken 600 olsun dedi ben sana güzellik yaparım falan dedi bakalım ne çıkacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı