Tehdit içerikli tuhaf bir mail için ne yapılmalı?

Normalde böyle şeyleri dikkate almam ama yakın zamanlarda cidden böyle şeyler yaptım ve bu beni biraz korkuttu. Yardımcı olur musunuz ve ne yapmalıyım, ciddiye alınır mı?
Birkaç sene önce çok benzer yazılar bana whatsapp üzerinden şahsi numarama gelmişti , evinizi biliyorum çalıştığınız yeri biliyorum ailenize ulaşırım tarzı yazılar.Klasik dolandırıcılık yöntemi çok takmanıza gerek yok.

Mesela bir de şu var mesela örnek vereyim sen Steam gibi bir oyun alma platformuna girdin oradan istediğin oyunları alıyorsun ve senin haberin olmadan senin tüm bilgilerini satıyorlar işte bunu yapan çok site var ve yıllardır çözülemedi bu sorun.

Normalde böyle şeyleri dikkate almam ama bu beni biraz tuhafıma gitti yardımcı olur musunuz ve ne yapmalıyım, ciddiye alınır mı?

Tedbir olarak mail şifreni değiştir mail atan kişiyi engelle oltalama maili gibi duruyor ilerleyen zamanlarda seni tehdit ederek donuna kadar bile alabilir ama kanmazsın diye düşünmekteyim hiç canını sıkma bir şey yapamazlar dediklerimi yap bir de PC virüs taraması yapmanı öneririm.

Birkaç sene önce çok benzer yazılar bana WhatsApp üzerinden şahsi numarama gelmişti, evinizi biliyorum çalıştığınız yeri biliyorum ailenize ulaşırım tarzı yazılar. Klasik dolandırıcılık yöntemi çok takmanıza gerek yok.

Aynen öyle hocam.

Hatırlıyor musunuz? WhatsApp üzerinden yabancılar mesaj atıp, arıyorlardı bir ara insanları.
Çok net şekilde numalar para karşılığı kiralanıyor veyahut satılıyor. Anlayacağınız kara liste.

Bu kadar kolay ulaşabilmeleri saçmalık.

Tedbir olarak mail şifreni değiştir mail atan kişiyi engelle oltalama maili gibi duruyor ilerleyen zamanlarda seni tehdit ederek donuna kadar bile alabilir ama kanmazsın diye düşünmekteyim hiç canını sıkma bir şey yapamazlar dediklerimi yap bir de PC virüs taraması yapmanı öneririm.

Aynen öyle hocam.

Anlıyorum bugün kafam hiç iyi değildi bir de gece gece böyle mail alınca beynime kan sıçradı.

Bu kadar kolay ulasabilmeleri.

Anlıyorum bugün kafam hiç iyi değildi bir de gece gece böyle mail alınca beynime kan sıçradı.

Ulaşabilmeleri aşırı ama aşırı kolay WhatsApp Instagram Facebook Twitter gibi firmalar zaten bilgi ticareti yapıyor ve sizlere işte bu ürünü alır mısınız ekibimize katılmak ister misiniz gibisinden mesajlar geliyor ve herkese gelmekte bu arada bunun önü alınamıyor maalesef engelleyip geçmekten başka şansımız yok hepimiz için geçerli bu korkmanıza gerek yok gayet doğal bir şey klasik oltalama maili adamlara kanarsanız yani yazan şahıslara donunuza kadar bile alabilirler o yüzden engelleyin bu maili atanı ya da atanları virüs taraması yapın kafanız rahat evinize polis gelecek hali yok ya ha gelirse de açıkçası pek takmam ifademi veririm SS ile kanıtlarım var SS alın bu arada herhangi bir duruma karşı direk maili silmeyin kafanız rahat olur diyeceklerim bunlar.

Baştan beri böyleydi hep, başımıza gelmediği için duymuyor olabilirdik. Evet, dediğiniz gibi saçmalık.

Bilgiler pazarlanıyor kullandığımız kayıt yaptığımız her sosyal medya platformu bilgilerimizi başkalarına satarak onların bize ulaşmasını sağlıyor maalesef ve önü hiçbir şekilde alınamıyor bu yüzden böyle mailleri ya da mesajları ya da aramaları engelleyip geçmek lazım başka yapacak bir şeyimiz yok onlar bizden daha donanımlı maalesef.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı