Tehdit içerikli tuhaf bir mail için ne yapılmalı?

Tedbir olarak mail şifreni değiştir mail atan kişiyi engelle oltalama maili gibi duruyor ilerleyen zamanlarda seni tehdit ederek donuna kadar bile alabilir ama kanmazsın diye düşünmekteyim hiç canını sıkma bir şey yapamazlar dediklerimi yap bir de PC virüs taraması yapmanı öneririm.

Aynen öyle hocam.

Şu an değiştirdim şifreyi ne olur ne olmaz diye.

2.tavsiyem sana mesaj atan kişiyide engelle ve ne olur ne olmaz SS'leri sende dursun yarın öbür gün kapına polis falan gelirse en azından zararını kapatırlar.

Aga bu sabah fark ettim benim telefonda SIM kartı da yok bu herif kişilerine eriştim falan da yazmış patladım sabah sabah😂😅😂

Yiğidin malı meydandadır yazardım ben.
Daha önceden de birine ibranice gönderilmiş mail vardı bu konuda

şaka bir yana ben kamera erişimini kapalı tutuyorum ne olur ne olmaz
Screenshot_20240808_092432_Chrome.jpg

Senin telefonda nasıl bu özellikler var benim telefonda bile yok bunlar.

Ben S20 FE kullanıyorum.
Quick paneli good lock ile genişlettim ve good lock ile saniye ekledim.
Onun dışındaki özellikler telefonun kendisinde olan özellikler ha bir de ChatGPT indirince onu ekleyebildim o kadar herhangi bir şey yapmadım

Kamera erişimi de A serisi ve düşük serilerde yok diye biliyorum.

Normalde böyle şeyleri dikkate almam ama bu beni biraz tuhafıma gitti yardımcı olur musunuz ve ne yapmalıyım, ciddiye alınır mı?
Beleşten para koparmak istiyor. O siteye yazılım yükleyemez, yüklese bile oradan bir yazılım indirip çalıştırmadıysan sorun yok.

Bilgiler pazarlanıyor kullandığımız kayıt yaptığımız her sosyal medya platformu bilgilerimizi başkalarına satarak onların bize ulaşmasını sağlıyor maalesef ve önü hiçbir şekilde alınamıyor bu yüzden böyle mailleri ya da mesajları ya da aramaları engelleyip geçmek lazım başka yapacak bir şeyimiz yok onlar bizden daha donanımlı maalesef.
Çok doğru

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı