TEİ-TS1400 lansmanı sırasında ne oldu?

Hocam yerli jet motoruna n'oldu?

Hani Facebook'tan bakmak yerine araştırın iyi veya kötü tartışılır ama bir yerden başlamak lazım.
Bu motor turbojet bu arada.

1607178640611.png


 
Sabotaj iddaasının yanlış çıkması iyi olmuş. Yoksa bu başarıyı gölgelerdi. Umarım en kısa zamanda sorunsuz seri üretimle helikopterlerimize montajı sağlanır.

Twitter kültürü tipler maalesef. Her şeye muhalif olmak iyi bir şey değil ama seviyor bazıları ne yapsınlar:) Ego şişirmeyi seven çok malum;)

İlk başta çalışmadı iddiaları çoğaldı, ben o sırada sadece Twitter'dan bakabiliyordum telefonla. Sonra sabotaj iddiaları falan çıktı.

Hani çalışmaması hiç sorun değil, çünkü bu motor önceden birçok kez çalıştırılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Zaten bu teslim töreni, lansman değildi. Ama sabotaj ciddi bir iddiaydı, ki asılsız olduğu da ortaya çıktı. Motor sorunsuz bir şekilde çalıştı. :)
 
İlk başta çalışmadı iddiaları çoğaldı, ben o sırada sadece Twitter'dan bakabiliyordum telefonlar. Sonra sabotaj iddiaları falan çıktı.

Hani çalışmaması hiç sorun değil, çünkü bu motor önceden birçok kez çalıştırılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Zaten bu teslim töreni, lansman değildi. Ama sabotaj ciddi bir iddiaydı, ki asılsız olduğu da ortaya çıktı. Motor sorunsuz bir şekilde çalıştı. :)

Hocam motorun adını yazdım malum site hemen haber yapmış. Damadın SİHA'ları biraz Kanada malı yaw.
 
Oturduğu yerden muhalif olmaya çalışanların, hayatta hiçbir başarısı olmayanların kösteklik girişimi başarısız oldu işte. Ulan senin ülken yerli ve milli bir teknoloji yapmış, ilk 10'a adını yazdırmış, bununla gurur duymak varken ne diye asılsız iddialar kasarak propaganda yaratıyorsun? Hain çok ama her şeye rağmen bunları daha fazla dumur etmek için çalışmaya da son hız devam.
 
Nasıl bir sabotaj? Motor çalıştı, hem de seri üretim olan versiyonu, bir kere çalışmakla kalmayıp binlerce kez çalıştırıldı hatta.

Evet, hala kabul etmekte zorlansanız da sonuna kadar yerli bir motor. ATAK helikopterinde kullanılacak bu turboshaft motor diğer platformlardaki motor teknolojileri için de bir ilham kaynağı olacaktır. Vatana millete hayırlı olsun, TAI mühendislerinin eline koluna sağlık.

Türkiye artık yerli turboshaft motor üreten yedi ülkeden biri.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İnşallah yerli ve milli savaş uçağı ve daha nicelerini görmek nasip olur.
 
Ama sabotaj ciddi bir iddiaydı, ki asılsız olduğu da ortaya çıktı. Motor sorunsuz bir şekilde çalıştı. :)
Artık o motorun üstüne oturup doya doya uçabilirler o zaman🤣
 

Geri
Yukarı