Teistik Argüman: "Mucizeler" Argümanı

• Konuyu başlatan nih
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 1.774
Şu an mı değiştiriliyor diyorsun? :D.
Ya kardeş senin neden Müslüman olduğunu çok iyi anlıyorum ha, açık açık söylediğim üzerine kaynak attığım şeylere cevap vermemek için lafı nasıl sündürüyorsun.

Bak, şimdi sana senin bile anlayabileceğin şekilde söyleyeceğim: Sana bir kaynak attım. Bu haber kaynağında benim iddiam hakkında bilgiler var. Bu bilgiler diyor ki Suudi Arabistan meallerinden 300'e yakını hatalı olan Kuranlar basmış. Ya gerçekten bunu daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Yani seviyeyi daha çok düşüremiyorum gerçekten kapasitem yetmiyor.

Bak, şimdi sana senin bile anlayabileceğin şekilde söyleyeceğim: Sana bir kaynak attım. Bu haber kaynağında benim iddiam hakkında bilgiler var. Bu bilgiler diyor ki Suudi Arabistan meallerinden 300'e yakını hatalı olan Kuranlar basmış. Ya gerçekten bunu daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Yani seviyeyi daha çok düşüremiyorum gerçekten kapasitem yetmiyor.
Canım benim orada basılıyor ya 300'e hatalı yakın Kuran, bu Kuran'ın değiştirildiği anlamına gelmiyor. Hafızlar var, 300 hatalı Kuran'a kıyasla milyonlarca doğru Kuran var. Milyonlarca Kuran'ı onaylayacak eski Kuran'lar ve günümüzdeki Kuran'ları da onaylayacak 1370'lik Kuran'la var.

Neyin değiştirilmesinde bahsediyorsun sen?

Canım benim orada basılıyor 300'e hatalı yakın Kuran, bu Kuran'ın değiştirildiği anlamına gelmiyor. Hafızlar var, 300 hatalı Kuran'a kıyasla milyonlarca doğru Kuran var. Milyonlarca Kuran'ı onaylayacak eski Kuran'lar ve günümüzdeki Kuran'ları da onaylayacak 1370'lik Kuran'la var.

Hatalı Kuran falan basılmıyor, bildiğin özellikle ayetleri değiştirerek senin kitabı yeniden düzenleyerek işlerine geldiği şekilde basıyorlar. İsterse bir tane olsun, basıldı mı basıldı. Allah da hiçbir şey yapamadı. Akademi tepkiler karşısında mealleri geri çıkarana kadar kim bilir kaç tanesi basıldı, dağıtıldı, okundu. O yüzden böyle saçma sapan şeyleri alıp da mucize diye yedirmeye kalkma.

Ha İngilizler araştırmış Kuran değiştirilmemiş dedin ya; benim sana attığım videoyu ben çekmedim, o 1300 yıllık Kuran'ı inceleyen adamlar çekti. Açıkça da söylüyorlar ayetler yeniden yazılmış diye.

demirin gökten indiğine dair makaleler
He he demir gökten indi ama insan kalple düşünüyor değil mi?

Kuran'da yazması da büyük bir mucizedir
Nuh'un Gemisi'ni ben sakladım, ayın üstündeki yarık izini de ben sildim. Aslında bunlar benim oyunum.

Hatalı Kuran falan basılmıyor, bildiğin özellikle ayetleri değiştirerek senin kitabı yeniden düzenleyerek işlerine geldiği şekilde basıyorlar. İsterse bir tane olsun, basıldı mı basıldı. Allah da hiçbir şey yapamadı. Akademi tepkiler karşısında mealleri geri çıkarana kadar kim bilir kaç tanesi basıldı, dağıtıldı, okundu. O yüzden böyle saçma sapan şeyleri alıp da mucize diye yedirmeye kalkma.

Ha İngilizler araştırmış Kuran değiştirilmemiş dedin ya; benim sana attığım videoyu ben çekmedim, o 1300 yıllık Kuran'ı inceleyen adamlar çekti. Açıkça da söylüyorlar ayetler yeniden yazılmış diye.
Hocam bana göre arkadaşın kendisi kendi içinde tutarlıdır. Kendi inancını, kavgada gözü kararıp tekme tokat herkese saldıranlar gibi savunmaktadır. Buna ejderhaya inanmak diyorum ben.

He "Neden o zaman tartışıyorsun?" diyorsan, artık bu gibi durumlara sinirlenmeyi bırakalı çok oldu. Sadece tartışmayı seviyorum. Belki fazladan bir şey öğrenirim diye. Ki, kara cahilden bile öğrendiğim çok şey oldu.

Son düzenleme:
@237920 @Otomatik Mandalina arkadaşlar boşuna kendinizi yoruyorsunuz. 12 yaşında bir çocuğun aklına sahip, kendisine düzgünce anlattığınızda konuyu alakasız ve ne idüğü belirsiz yerlere çeken birisi. Ben biraz kendisi ile eğlendim ve ardından engelledim. Size de tavsiye ederim. "Agnostisizm gerçek midir?" konusuna şunu yazıp bırakan birisi:

1683938565871.png

Engelleyip geçin. Tartıştığınız kişinin profili bu yani. Klasik teist. Aklı başında bir teist olsa zaten inancını kanıtlama ihtiyacı bile duymaz. Çünkü inancın kanıtlanamaz ancak aynı zamanda yanlışlanamaz bir kavram olduğunu bilirdi. "Ben böyle inanıyorum" demesi kendisine yapabileceği en iyi iyilik olurdu. Boş muhabbet.

@237920 @Otomatik Mandalina arkadaşlar boşuna kendinizi yoruyorsunuz.

Hocam, kendimi yorduğum falan yok. Bak burada belirttim:
Hocam bana göre arkadaşın kendisi kendi içinde tutarlıdır. Kendi inancını, kavgada gözü kararıp tekme tokat herkese saldıranlar gibi savunmaktadır. Buna ejderhaya inanmak diyorum ben.

He "Neden o zaman tartışıyorsun?" diyorsan, artık bu gibi durumlara sinirlenmeyi bırakalı çok oldu. Sadece tartışmayı seviyorum. Belki fazladan bir şey öğrenirim diye. Ki, kara cahilden bile öğrendiğim çok şey oldu.

Mesela evvel gün, ayın yarılmasının kanıtı olarak bir örnek verdiler, tabi ki de araştırıp, kanıtlarıyla sunup, verdikleri bildiklerin yanlış olduğunu söylememe rağmen, "Yok öyle değildir, falandır filandır..." diye inanmaya devam ettiler.

Oradaki amacım, onları inandırmak değildi. Verdikleri örnekler hakkında bilgi sahibi değilken, bilgi sahibi olmuş oldum ve bir huzur geldi. Dediğim gibi, "Cahil veya değil, öğrenmek için."

Benim de gözüm var senin gibi değil mi? Görebiliyorum. Okuma-yazma da bildiğimi düşünüyorum. Eee, bu konu üzerinden tartışabildiğimize ve birbirimizi anladığıma göre.

Heh işte, son tartışmamızdan bu yana yaklaşık bir hafta geçti. Bulduklarım ve okuduklarıma göre;

Birmingham Kur'an el yazmaları, şu an ki standart Kur'an-ı Kerim metinlerine uyuyor. Ama sorun şu ki, el yazmalarında sadece iki ayetin birkaç suresi bulunmaktadır. (Ta-ha ve Kehf) Yani öyle "Hadi karşılaştıralım." demekle olmuyor. Kur'an'ın tamamı neredeyse yok.

Yapılan tarihlemeye göre, büyük ihtimalle Halife Osman zamanında yazıldığına inanılıyor.

Ancak, "En Eski Kur'an" ve "Kur'an değişmemiştir." söylemleri tabiri caizse yalandır.

Tabi ki de gözlerimin, ellerimin ve bir de düşünebilen bir beynimin olduğunu görünce dayanamayıp, araştırmaya devam ettiğimde;

Sana'a el yazmalarıyla karşılaştım. Sana'a el yazmaları, cami restorasyonu sırasında Yemen'de bulunmuş. Yapılan tarihlemeye göre onlarda büyük ihtimalle Halife Osman zamanında yazılmış. Ama tuhaf olan yazmaların iki katmanlı olması. Yani yazılan yazının silinip, üzerine başka bir yazılması.

Testlerde üzerindeki ilk katmanın, şu an ki standart metinlere uyduğu ama alttaki katmandaki yazıların harf, noktalama işareti değişikliğine uğradığı gözlemlenmiş.

Buradaysa İslami Bilimler Profesörü Benham Sadeghi ve o zaman doktora öğrencisi, şimdi ise İlahiyat Profesörü olan Mohsen Goudarzi'nin makalesi olan Sana'a Kur'an'ın Kökeni:

Makale içinde, uzunca ve tablo anlatımıyla farklılıkları anlatıyorlar.

Burada da Kur'an'a ait tarihsel metinlerin, neden doğru olmayacağına dair, yazılmış bir tez bulunmakta:

Burada da reddit'te okuduğum mükemmel bir yazı bulunmakta(okumanızı tavsiye ederim):

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kısacası, Halife Osman zamanında Kur'an, uygun ayetlerle hızlı bir şekilde mushaflaştırılmış ve geriye kalan, ayetlerin yazılı olduğu parçalar Osman tarafından yaktırılmış. Neden yaktırıldığı bilinmiyor.

Merak ettiğim neden Kur'an, mushaflaştırılırken Nuzül sırasına göre yazılmadı? Buna da baktım ama bir cevap bulamadım.

Halife Osman'dan kaçırılan Sana'a el yazmaları benzeri, farklı versiyonda Kur'an ayetleri olduğu söyleniyor. Araştırmaya devam.

Bu arada senin attığın yazı hiçbir şey kanıtlamıyor, içerikleri değiştirilmiş mi değiştirilmemiş mi söylemiyor. Sadece içeriğinden büyük ihtimalle Kuran olduğunu ve Muhammed'i tanıyan bir kimse tarafından yazılmış olma ihtimali olduğunu söylüyorlar. Dur ben sana o bulunan 1300 yıllık Kuran'ı araştıran adamların ayetlerinin birbiri üzerine yazılıp yeniden düzenlenmiş olduğunu söyledikleri videoyu atayım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gerçi burada, yazdığım yazı videolaştırılmış. Videoya dikkat etmemiştim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı