Başlıktaki yazılım dilleri içi tek bir IDE kullanmak istiyorum. Daha yeni öğreneceğim için kolay bir şey arıyorum. Kodlama öğrenimi iyi bir seviyeye gelince network, işletim sistemleri, gömülü sistemler vb. gibi türlerde yazılım türlerine ilerleyeceğim bu dillerle. Şu anda ve ileride kullanabileceğim tek bir IDE arıyorum. Visual Studio ve Visual Studio Code kullanmayı denedim fakat birisi çok hafıza diğeri ise full karışık geldi. Konu hakkında değerli fikirlerinizi bekliyorum.
IntelliJ IDEA is the JetBrains IDE for pro development in Java and Kotlin. Built for your comfort, it unlocks productivity, ensures quality code, supports cutting-edge tech, and protects your privacy.
IntelliJ IDEA is the JetBrains IDE for pro development in Java and Kotlin. Built for your comfort, it unlocks productivity, ensures quality code, supports cutting-edge tech, and protects your privacy.
Community versiyonu var. Ücretsiz. Ancak diger diller icin ayarlamasi zahmetli olabilir. Normalde her dil icin ayri bir ürün sunuyor, bkz; Eki Görüntüle 2404581
Ama daha once IntelliJ IDEA'yi farkli dillerle kullananlar duymustum.
Cok basit hocam. Once kurun VS Code. Sonra yazın internete "how to setup VS Code for C#" diye. Bir dili kullanmak istediğinizde o dili bilgisayariniza indirip VS Code uzerinden eklentiyi calistiriyorsunuz oluyor bitiyor. Birde microsoft hesabiyla giris yaparsaniz ayarlariniz yedeklenir.
Başlıktaki yazılım dilleri içi tek bir IDE kullanmak istiyorum. Daha yeni öğreneceğim için kolay bir şey arıyorum. Kodlama öğrenimi iyi bir seviyeye gelince network, işletim sistemleri, gömülü sistemler vb. gibi türlerde yazılım türlerine ilerleyeceğim bu dillerle. Şu anda ve ileride kullanabileceğim tek bir IDE arıyorum. Visual Studio ve Visual Studio Code kullanmayı denedim fakat birisi çok hafıza diğeri ise full karışık geldi. Konu hakkında değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Cok basit hocam. Once kurun VS Code. Sonra yazın internete "how to setup VS Code for C#" diye. Bir dili kullanmak istediğinizde o dili bilgisayariniza indirip VS Code uzerinden eklentiyi calistiriyorsunuz oluyor bitiyor. Bir de Microsoft hesabiyla giris yaparsaniz ayarlariniz yedeklenir.