Java C# C/C++ Tek bir IDE önerisi

KeskinKılıç

Decapat
Daha fazla  
Merhaba;

Başlıktaki yazılım dilleri içi tek bir IDE kullanmak istiyorum. Daha yeni öğreneceğim için kolay bir şey arıyorum. Kodlama öğrenimi iyi bir seviyeye gelince network, işletim sistemleri, gömülü sistemler vb. gibi türlerde yazılım türlerine ilerleyeceğim bu dillerle. Şu anda ve ileride kullanabileceğim tek bir IDE arıyorum. Visual Studio ve Visual Studio Code kullanmayı denedim fakat birisi çok hafıza diğeri ise full karışık geldi. Konu hakkında değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Buna bakmıştım fakat ücretli ve öğrenci içinde bir türlü ücretsiz hale getiremedim.

VS Code derim. Kurulumunu yapinca dogru bir sekilde en işlevli uygulama.

Peki bunu nasıl yapabilirim ilk defa bu uygulamaları kullanıyor olacağım.

Buna bakmıştım fakat ücretli ve öğrenci içinde bir türlü ücretsiz hale getiremedim.
Community versiyonu var. Ucretsiz. Ancak diger diller icin ayarlamasi zahmetli olabilir. Normalde her dil icin ayri bir urun sunuyor, bkz;
Screenshot 2025-01-22 at 8.02.24 PM.png

Ama daha once IntelliJ IDEA'yi farkli dillerle kullananlar duymustum.

Community versiyonu var. Ücretsiz. Ancak diger diller icin ayarlamasi zahmetli olabilir. Normalde her dil icin ayri bir ürün sunuyor, bkz;
Eki Görüntüle 2404581

Ama daha once IntelliJ IDEA'yi farkli dillerle kullananlar duymustum.

Düzenleme yapıyorum gördüm fakat benim istediğim kodlama türü için (gömülü sistemler vs) bunlar için ücretli paketleri istenmekte.

Peki bunu nasıl yapabilirim ilk defa bu uygulamaları kullanıyor olacağım.
Cok basit hocam. Once kurun VS Code. Sonra yazın internete "how to setup VS Code for C#" diye. Bir dili kullanmak istediğinizde o dili bilgisayariniza indirip VS Code uzerinden eklentiyi calistiriyorsunuz oluyor bitiyor. Birde microsoft hesabiyla giris yaparsaniz ayarlariniz yedeklenir.

Merhaba;

Başlıktaki yazılım dilleri içi tek bir IDE kullanmak istiyorum. Daha yeni öğreneceğim için kolay bir şey arıyorum. Kodlama öğrenimi iyi bir seviyeye gelince network, işletim sistemleri, gömülü sistemler vb. gibi türlerde yazılım türlerine ilerleyeceğim bu dillerle. Şu anda ve ileride kullanabileceğim tek bir IDE arıyorum. Visual Studio ve Visual Studio Code kullanmayı denedim fakat birisi çok hafıza diğeri ise full karışık geldi. Konu hakkında değerli fikirlerinizi bekliyorum.
VS 2022, Eğer ağır geliyorsa VS Code önerimdir. IDE denince akla ilk gelenlerdir.

Cok basit hocam. Once kurun VS Code. Sonra yazın internete "how to setup VS Code for C#" diye. Bir dili kullanmak istediğinizde o dili bilgisayariniza indirip VS Code uzerinden eklentiyi calistiriyorsunuz oluyor bitiyor. Bir de Microsoft hesabiyla giris yaparsaniz ayarlariniz yedeklenir.

Dediğiniz şekilde baktım fakat 1-2 kod kopyala yapıştır yaparak denedim fakat pek kullanamadım.

Vs 2022, eğer ağır geliyorsa VS Code önerimdir. IDE denince akla ilk gelenlerdir.

Vs 2022 en başta da dediğim projeler için uygun mudur? Eğer uygun ise hangi eklentiler ile ilerlememi tavsiye edersiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı