Tek bir kişi oyun yaparak para kazanabilir mi?

Joe Satriani

Centipat
R5 5600X, RX 6700XT sistemim var. Henüz programlama, oyun yapmayı bilmiyorum ama öğrenmek istiyorum. Bilgisayar programcılığına kaydoldum ikinci üniversite kapsamında. Okul temel bilgi veriyormuş, yani kendi çabamla öğrenmem lazım. Ama çevremde bilgisayarla ilgili çalışan yok. Tek başıma mobil oyun yapıp para kazanabilir miyim? Ya da oyun şirketlerine girerek maaşlı bir işe yerleşebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mobil oyunu bilemem, ama bildiğimiz ünlü bir örnek var. Undertale oyunu her ne kadar düşük grafikli olsa da, hikayesi ve gizemleri sebebiyle çok sevildi. Eğer gerçekten kasırga etkisi yaratacak bir oyun yapmayı başarırsanız kazancı gayet yüksek olur.

Evet kazanabilir ama oyunda odaklanması gerek ve uzun süre tecrübe gerek. Basit oyunlar ile para kazanılmaz. Ayrıca oyunun bir olayı olması gerek kimse boş içeriği olan bir şeye para vermek istemez. Papers Please ve Undertale örnek olabilir sanırsam.

Hocam ben bunu bir heves ile girişmeyi denedim. Öncelikle oyun yapımı denilen şey kod ile bitmiyor. Bunun arkasında ses, dizayn, tasarım ve daha benim fark edemediğim birçok şey var. Eğer Eric Barone değilseniz bu topa girmenizi tavsiye etmem. Daha doğrusu ben bir oyun yapıp para kazanacağım mantığıyla bir şey kazanamazsınız. Kendinizi geliştirmek için oyun yaparsınız o ayrı. Onun haricinde şirketlerde çalışarak para kazanabilirsiniz. Oyun tasarım kısmında bildiğim kadarıyla açık var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı