Tek böbrek ile kas çalışmak tehlikeli mi?

Souflyyyy

Decapat
Merhaba arkadaşlar, ben 16 yaşındayım ve tek böbrekliyim kas çalışmak istiyorum bu güne kadar bir ton kavga da ettim darbe de yedim ama hiçbir sıkıntı olmadı. Ufak tefek ağrılardan başka internete baktimda travma gecirebilme olasılığı olduğunu söylüyor ve bende şınav ve benzeri hareketler yaptığımda hafif böbrek tarafina sancı girebiliyor. Çok fazla yaptığımda. Sence spor salonuna yazılmalı miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, ben 16 yaşındayım ve tek böbrekliyim kas çalışmak istiyorum bu güne kadar bir ton kavga da ettim darbe de yedim ama hiçbir sıkıntı olmadı. Ufak tefek ağrılardan başka internete baktimda travma gecirebilme olasılığı olduğunu söylüyor ve bende şınav ve benzeri hareketler yaptığımda hafif böbrek tarafina sancı girebiliyor. Çok fazla yaptığımda. Sence spor salonuna yazılmalı miyim?
Doktor (bünye kontrolü), diyetisyen (kas yapacağım derken proteinden ve serbest radikallerden veya almaya çalışabileceğin kimyasallardan seni uzak tutması için), eğitmen (doktor ve diyetisyenin açıklamalarına göre sana uygun çalışmayı hazırlar) üçlüsüyle çalışabilirsin.

Ancak "KAS" yapma konusunda bu genetik faktörün seni engelleyebilir, onun yerine sıkı ve canlı bir vücuda kavuşabilirsin.

Teşekkür ederim zaten takviye kullanmayı pek düşünmüyorum. Ama kullanırsam da önerebiliceginiz bir takviye var mı? 😊
Tek böbreklisin, hiç girme takviyelere. Zaten diyetisyene o yüzden gitmen gerek, protein alacağım derken kandaki ürik asit seviyeleri trololo olursa sende trololo olursun. Çift böbrekli insanlarda dahi bu problem yaşanabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Sana hiçbirini önermem kardeşim alınan aminoasit protein takviyeleri böbrekten metabolize olur. Dolayısıyla daha dikkatli olman gerekiyor
Bir de tek böbrekliyim demişsin ama konjenital renal agenezi mi bu yoksa başka bir hastalık geçirip böbreğinin birini o şekilde mi kaybettin

Sana hiçbirini önermem kardeşim alınan aminoasit protein takviyeleri böbrekten metabolize olur. Dolayısıyla daha dikkatli olman gerekiyor
Bir de tek böbrekliyim demişsin ama konjenital renal agenezi mi bu yoksa başka bir hastalık geçirip böbreğinin birini o şekilde mi kaybettin
Doğuştan tek böbrekliyim ztn fazla bı beklentim yok sadece tüm vücut yapmak istiyorum hafif kaslı olmak ve güçlenmek için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı