Tek bölüm Bad Sector’lü HDD’yi silince sorun olur mu?

Bekir Sarı

Kilopat
Öncelikle merhaba arkadaşlar yaklaşık 3-4 aydır dizüstü bilgisayarımda %100 Disk kullanımı hatası vardı. İlk başta Sabit Diskimin bozulduğunu anlamadım. Geçtiğimiz son iki haftada daha detaylı araştırmalar yaptıktan sonra diskimin bad sector denilen sorunlarının olduğunu öğrendim.

Eassos PartitionGuru programı ile diskimde yaklaşık 100 hasarlı yer olduğunu gördüm. Şimdi diski tamamen sıfırlayacağım fakat sabit diskim sanırım tek bölümden oluşuyor. Şimdi ben bu bölümü tamamen silsem bir sorun oluşturur mu?

Not: Dizüstü bilgisayar hiç yere düşmemiştir, yalnızca birkaç defa kenarları masaya çarpmıştır.

Çözüm
Geçici çözüm olarak sana şunu önerebilirim; Disk verilerini yedekleyip Maxtor Maxblast 5 ile diskini sıfırlaman olacaktır. Bu iş biraz uzun sürmekte(eski bilgisayarımda 12 saat falan sürmüştü) fakat eski performansına göre daha iyi olur. :)
Geçici çözüm olarak sana şunu önerebilirim; Disk verilerini yedekleyip Maxtor Maxblast 5 ile diskini sıfırlaman olacaktır. Bu iş biraz uzun sürmekte(eski bilgisayarımda 12 saat falan sürmüştü) fakat eski performansına göre daha iyi olur. :)

Bu akşam yapacağım. Low Level Formatı iyice araştırdım teşekkürler.
Bir şey soracaktım. Bu Maxtor Maxblast 5 programını USB'ye de atsak olur mu?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı