Tek derse çalışmak mı karma çalışmak mı?

Daha fazla  
Ekim'in ortalarında çalışmaya başladım ve günde 1 derse bakarak çalışıyorum benim için böyle daha iyi oluyor ama yine de bir sorayım dedim.
Bazı konularda daha öndeyim o bittiğinde yine tekrarını yapacağım bitti diye bir daha bakmamazlık yapmayacağım sizce mantıklı mı?

Hangi sınava hazırlanıyorsun? Bu önemli. Eğer mülki amirlik, hakimlik vb. sınavlar ise tek ders çalışıp bitirmen gerekiyor. Zaten bir noktada kanunlar/mevzuatlar birbirini tamamlıyor. Belirli bir sıra ile her dersi 3-4 defa dönmek gerekiyor. KPSS/Üniversite sınavı ise planlama tamamen değişir. KPSS için (meraken hazırlanmıştım) rutin hazırlamanız gerekir. Her öğrencinin çalışma şekli farklı olsa da rutin ders olmadan KPSS/Üni gibi sınavlarda yüksek almak zor oluyor. Örneğin günlük rutin paragraf+mat üstüne 1 ders şeklinde. Ha en başta dediğim gibi mülki amirliğe hazırlanıyorsanız tek ders gitmelisiniz. Zaten idarenin içinde mevzuatlar olduğu için teknik olarak "tek ders" gibi sayıyorum.

Hangi sınava hazırlanıyorsun? Bu önemli. Eğer mülki amirlik, hakimlik vb. sınavlar ise tek ders çalışıp bitirmen gerekiyor. Zaten bir noktada kanunlar/mevzuatlar birbirini tamamlıyor. Belirli bir sıra ile her dersi 3-4 defa dönmek gerekiyor. KPSS/Üniversite sınavı ise planlama tamamen değişir. KPSS için (meraken hazırlanmıştım) rutin hazırlamanız gerekir. Her öğrencinin çalışma şekli farklı olsa da rutin ders olmadan KPSS/Üni gibi sınavlarda yüksek almak zor oluyor. Örneğin günlük rutin paragraf+mat üstüne 1 ders şeklinde. Ha en başta dediğim gibi mülki amirliğe hazırlanıyorsanız tek ders gitmelisiniz. Zaten idarenin içinde mevzuatlar olduğu için teknik olarak "tek ders" gibi sayıyorum.

TYT'ye hazırlanıyorum hocam sadece.

TYT'ye hazırlanıyorum hocam sadece.
Yalnızca TYT'ye gireceksen, üniversite sınavlarında bahsettiğim taktiği uygulayabilirsin. Bir rutin yaz kendine. Rutinden kastım bir dersi rutin olarak çalış. Örneğin her gün 1 mat konusu çalışmak. Bunun yanına da istediğin dersi ekle. Rutini 1 konu 1 soru yaparsan verimin çok artar. Örneğin bugün mat1'den ilk konuyu çalıştın örneklerle ilerledin. Yarın bunun sorusunu çöz. Bu rutinin yanına da istediğin dersi koy geç. Şuan geçmişe baktığımda üniversite sınavındaki derslerin %60'ının çok çabuk biteceğini söyleyebilirim. Coğrafya falan uzun uzun zaman harcamaya gerek olan bir ders değil. Konular fazla ancak çalışması kolay bir ders. Tek bir konu olarak ilerlemeyin bu tip derslerde. Bir oturuşta daha fazla konu çalışın. Başarılar dilerim.

Yalnızca TYT'ye gireceksen, üniversite sınavlarında bahsettiğim taktiği uygulayabilirsin. Bir rutin yaz kendine. Rutinden kastım bir dersi rutin olarak çalış. Örneğin her gün 1 mat konusu çalışmak. Bunun yanına da istediğin dersi ekle. Rutini 1 konu 1 soru yaparsan verimin çok artar. Örneğin bugün mat1'den ilk konuyu çalıştın örneklerle ilerledin. Yarın bunun sorusunu çöz. Bu rutinin yanına da istediğin dersi koy geç. Şu an geçmişe baktığımda üniversite sınavındaki derslerin %60'ının çok çabuk biteceğini söyleyebilirim. Coğrafya falan uzun uzun zaman harcamaya gerek olan bir ders değil. Konular fazla ancak çalışması kolay bir ders. Tek bir konu olarak ilerlemeyin bu tip derslerde. Bir oturuşta daha fazla konu çalışın. Başarılar dilerim.

Teşekkür ederim hocam yorumunuz için o zaman her gün matematik ve ekstra 1 ders daha çalışacağım. Matematikte bayağı kötüyüm soru tarzlarını bilmediğimden hep yanlış yapıyorum o biraz can sıkıcı oluyor.

Teşekkür ederim hocam yorumunuz için o zaman her gün matematik ve ekstra 1 ders daha çalışacağım. Matematikte bayağı kötüyüm soru tarzlarını bilmediğimden hep yanlış yapıyorum o biraz can sıkıcı oluyor.
MAT1 (TYT) aslında basittir. Hiç bilmeyen için bilgisayar kullanmak da çok zor. Önemli olan buna biraz zaman ayırmak ve soru çeşitlerini bilmek. Rutini bozmadan her gün matematik çalış. Yanına da bir ders ekle. Eğer bunu sürdürürsen kendindeki gelişime inanamazsın. Daha eğlenceli hale getirmek istiyorsan RPG oyun oynuyormuş gibi hisset. Questler var, bunları alıp yapacaksın. Denemeler de boss fightlar. Her denemede daha iyiye gideceksin.

Mat1 (TYT) aslında basittir. Hiç bilmeyen için bilgisayar kullanmak da çok zor. Önemli olan buna biraz zaman ayırmak ve soru çeşitlerini bilmek. Rutini bozmadan her gün matematik çalış. Yanına da bir ders ekle. Eğer bunu sürdürürsen kendindeki gelişime inanamazsın. Daha eğlenceli hale getirmek istiyorsan RPG oyun oynuyormuş gibi hisset. Quest'ler var, bunları alıp yapacaksın. Denemeler de boss fightlar. Her denemede daha iyiye gideceksin.

Teşekkür ederim hocam öyle yapacağım :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı