Tek ekran kartı ile mining yapmak mümkün mü?

RTX 3070 bir ekran kartı ile iyi kazarsın fakat yine de elektrik faturan vs. derken muhtemelen aşırı düşük bir karın olacaktır. Hani tek mining için yapılmış ekran kartı ve cihaz ile ortalama bir kar edilir ama oyun için yapılmış yüksek seviyede bir ekran kartından bahsediyorsun, sırf elindeki ekran kartına yazık olacaktır 50 lira kazanayım diye.
50 lira mı? Kartın günlük 4-5 dolar getirisi var bu da ayda 120-150 dolar yapıyor.

Tek ekran kartı ile mining yapılıyor ama bu elektrik faturasını karşılar mı? Onu geçtim sorduğum çoğu kişi “tek ekran kartı ile olmaz, elektrik faturasını karşılayamazsın.” bir RTX 3070 ekran kartı ile ETH kazılsa masrafları vs. karşılar mı? Sorduğum kişilerde bu iş ile ilgilenen insanlar. Cevaplarınızı bekliyorum.

Karşılar 24 3070 ve kendi 3060 laptopumla yapıyorum hayli karşılar Türkiye elektriğin en ucuz olduğu ülkelerden biri.
RTX 3070 bir ekran kartı ile iyi kazarsın fakat yine de elektrik faturan vs. derken muhtemelen aşırı düşük bir karın olacaktır. Hani tek mining için yapılmış ekran kartı ve cihaz ile ortalama bir kar edilir ama oyun için yapılmış yüksek seviyede bir ekran kartından bahsediyorsun, sırf elindeki ekran kartına yazık olacaktır 50 lira kazanayım diye.

Komiksiniz asıl yüksek seviye ekran kartı ile fazla para kazanır.
Eskisi kadar fazla karı yok.

Karı hala aynı bunu neye dayanarak söylediniz? Hatta daha fazla.

Bunu ilk kim uydurdu merak ediyorum. Kaç kişinin kazanmasini engellediler bu şekilde :D
Şimdi mantıken bir ekran kartı, elektriğini karşılamıyorsa iki veya daha çok ekran kartı nasıl karşılayacak? Lineer bir artış var burada. Yani nasıl bir mantığa dayandırıyorlar anlamıyorum. Bir ekran kartı sürekli calissa bile çektiği watt belli. Aylık 100 lirayı geçmiyor diye biliyorum tek bir kartın maaliyeti, ekstrem durumlar hariç. E ayda 100 liradan fazla kazanabileceğine göre ne bu tatava anlamıyorum.
Bende onu düşünüyorum, birinin para kazanmasını mı istemiyorlar anlamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı