Tek Fanlı Ekran Kartı Sorun Çıkartır Mı?

Lactuca Sativa

Kilopat
Arkadaşlar ekran kartım çift fanlı ancak dün temizleme yaparken fanın bir tanesinin içerisindeki yuva parçalanmış ve o da öylece elimde kaldı. Şu an tek fanla çalıştırıyorum. Sıcaklık maksimum 73 derecelere çıkıyordu önceden. Şimdi ise 80 dereceye 1-2 dakika içerisinde ulaşınca kapattım oyunu. Afterburner programından fan hızını sona çekip girdiğimde az çok idare ediyor. 3500-3700 RPM civarında bir hızda dönüyor. Sizce böyle yapmamın bir zararı olur mu?

Arkadaşlar ekran kartım çift fanlı ancak dün temizleme yaparken fanın bir tanesinin içerisindeki yuva parçalanmış ve o da öylece elimde kaldı. Şu an tek fanla çalıştırıyorum. Sıcaklık maksimum 73 derecelere çıkıyordu önceden. Şimdi ise 80 dereceye 1-2 dakika içerisinde ulaşınca kapattım oyunu. Afterburner programından fan hızını sona çekip girdiğimde az çok idare ediyor. 3500-3700 RPM civarında bir hızda dönüyor. Sizce böyle yapmamın bir zararı olur mu?
Sağlam olan fanın ömrünü kısaltırsınız. Ayrıca aşırı ısınma kartınızın ömrünü de kısaltır.

Kullandığın kartın değerleri çift fan kullanımına göre yapılmış. Aliexpress gibi sitelerde ekran kartı fanları var bildiğim kadarıyla. Ama kartınla uyumlu olması lazım. Ya da yetkili servise götür bence en iyisi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı