Tek jak girişli laptopta dahili mikrofon yerine kulaklık mikrofonu kullanma

Daha fazla  
Merhaba bilgisayarımda uzun süredir bu sorunla uğraşıyorum. Laptopumda tek jak girişi var ve bende tek jak girişli bir kulaklık kullanıyorum, kulaklığımın mikrofonu var ancak bilgisayar sürekli şekilde kendi dahili mikrofonunu kullanıyor bunu nasıl değiştirebilirim teşekkürler. Ayrıca kulaklığım yeni bozuk olma ihtimali yok başka bir kulaklıkla bile denememde sonuç aynı oldu laptop modelim aşağıda ekli.

Model: Acer Aspire VN7-791g V17 Nitro.

Dosya Ekleri

• Ses.PNG
    Ses.PNG
    14,8 KB · Görüntüleme: 81
  • Ses 2.PNG
    Ses 2.PNG
    126,2 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bilgisayarımda uzun süredir bu sorunla uğraşıyorum. Laptopumda tek jak girişi var ve bende tek jak girişli bir kulaklık kullanıyorum, kulaklığımın mikrofonu var ancak bilgisayar sürekli şekilde kendi dahili mikrofonunu kullanıyor bunu nasıl değiştirebilirim teşekkürler. Ayrıca kulaklığım yeni bozuk olma ihtimali yok başka bir kulaklıkla bile denememde sonuç aynı oldu laptop modelim aşağıda ekli.

Model: Acer Aspire VN7-791g V17 Nitro.

Hocam bak simdi bu sorunu ben seneler once cozdum hemen size anlatayim
2 farkli yontemle yapiliyorda ben ilk yontemi soyleyim. Diger yontem benim pcde olmuyor yapilisini da unutmustum

Windows 11 kullaniyorum.
Aramaya Realtek yazin Realtek Audio Console girin

Sol altta 'Device advanced settings' bende ing turkcesi aygit gelismis ozellikler basin
Analog acilir sekmesinden HEADSET olani secin. Hepsi bukadar sonra bilgisayar kulakliginizin mikrofonunu goirecektir :D

Daha sonra saatin ordaki ses ayarlarina sag tiklayip ayarlara girsrseniz hangi mikrofonu kullanacaginizi secebilirsiniz.

Olmazsa baska bir yontem daha vardi sizin icin arastirir bulurum.

Yanliz bu kulak ici kulakliklarda soyle sacma bise var. 1.2 metre kablo oluyor genelde kisa. laptop uzaktaysa harici ekranla kullaniyorsaniz hem sesi hem mici ileten uzatma kablosu trde yok yurtdisindan almaniz lazim. Sadece duz uzatma kablolari sadece sesi tasiyor mikrofon verisini tasimiyor. Onuda nasil anlarsiniz uzatma kablolarinda 3 halka olmasi lazim 2 li ise sadece sesi tasir.

NOT: Bu arada attiginiz 2. fotoda analog siyah dumesi var oraya tiklayinca HEADSET cikmasi lazim onu tiklerseniz gene olur.

Hocam çok sağ olun yanıtınız için ancak bilgisayarımda Realtek yazınca sonuç alamıyorum indirmem veya bir yerden aktif etmem mi gerekiyor? Ayrıca kulaklığım 3 jak girişli bundan eminim tekrardan teşekkürler.

Hocam bak simdi bu sorunu ben seneler once cozdum hemen size anlatayim
2 farkli yontemle yapiliyorda ben ilk yontemi soyleyim. Diger yontem benim pcde olmuyor yapilisini da unutmustum

Windows 11 kullaniyorum.
Aramaya Realtek yazin Realtek Audio Console girin

Sol altta 'Device advanced settings' bende ing turkcesi aygit gelismis ozellikler basin
Analog acilir sekmesinden HEADSET olani secin. Hepsi bukadar sonra bilgisayar kulakliginizin mikrofonunu goirecektir :D

Daha sonra saatin ordaki ses ayarlarina sag tiklayip ayarlara girsrseniz hangi mikrofonu kullanacaginizi secebilirsiniz.

Olmazsa baska bir yontem daha vardi sizin icin arastirir bulurum.

Yanliz bu kulak ici kulakliklarda soyle sacma bise var. 1.2 metre kablo oluyor genelde kisa. laptop uzaktaysa harici ekranla kullaniyorsaniz hem sesi hem mici ileten uzatma kablosu trde yok yurtdisindan almaniz lazim. Sadece duz uzatma kablolari sadece sesi tasiyor mikrofon verisini tasimiyor. Onuda nasil anlarsiniz uzatma kablolarinda 3 halka olmasi lazim 2 li ise sadece sesi tasir.

NOT: Bu arada attiginiz 2. fotoda analog siyah dumesi var oraya tiklayinca HEADSET cikmasi lazim onu tiklerseniz gene olur.
Hocam dediğiniz siyah düğmeden deniyorum ancak ekran görüntüsündeki gibi zaten kulaklık kısmında ne yapmam lazım?

Tamamdır hallettim biraz benim dikkatsizliğimden gözden kaçmış tekrardan çok teşekkür ederim alttaki kulaklık seçeneğine bastım ayrıca kendi kulaklığımın mikrofonunu kapatmışım en sonunda oldu. Esenlikler dilerim. :)

Dosya Ekleri

• resim_2023-07-30_185002843.png
    resim_2023-07-30_185002843.png
    5,8 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı