Tek kanal RAM takınca açılan PC 2 RAM takınca açılmıyor

yilmazferdii

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
MSI A320M-A PRO 3200mhz(OC) AM4 mATX Anakart
Kasa sıfır 2 RAM takınca bilgisayar açılmıyor, tek RAM takınca açılıyor. RAM'lerin ikisi de aynı marka sıfır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ramlerin yerini değiştirmeyi denediniz mi? BIOS sıfırlamayı yani BIOS pilini çıkarıp 30 saniye bekleyip geri takmayı da deneyin.

Şimdi benim anakarta ryzen 5 5500 takınca açılmıyordu eski işlemci takmam gerekiyordu neyse eski bir işlemci taktım açıldı sonra güncel işlemci taktım şuan sıkıntı yok çalışıyor ama bios’u sıfırlarsam gene eski işlemciyi takmam gerekiyor mu ?

İkisini ayrı ayrı denedin mi?
Denedim ikisi de ayrı ayrı çalışıyor ama aynı anda çalışmıyor

Şimdi benim anakarta ryzen 5 5500 takınca açılmıyordu eski işlemci takmam gerekiyordu neyse eski bir işlemci taktım açıldı sonra güncel işlemci taktım şuan sıkıntı yok çalışıyor ama bios’u sıfırlarsam gene eski işlemciyi takmam gerekiyor mu ?

Denedim ikisi de ayrı ayrı çalışıyor ama aynı anda çalışmıyor
BIOS sıfırlamadan önce tek kanal şeklinde rami takıp BIOS güncellemesi yapabilir misiniz? Eğer güncellemeden sonra da açılmazsa BIOS sıfırlayın. Hayır eski işlemciyi takmanız gerekeceğini zannetmem.

BIOS sıfırlamadan önce tek kanal şeklinde rami takıp BIOS güncellemesi yapabilir misiniz? Eğer güncellemeden sonra da açılmazsa BIOS sıfırlayın. Hayır eski işlemciyi takmanız gerekeceğini zannetmem.
Şuan bios en günceli, sıfırlama yaparsam eski işlemciyi sattım gene güncel işlemciyle açılmazsa sıkıntıya girerim eğer sıfırlamadan sonra eski işemci istemezse güncel işlemciyle açılırsa sıfırlayayım

Şuan bios en günceli, sıfırlama yaparsam eski işlemciyi sattım gene güncel işlemciyle açılmazsa sıkıntıya girerim eğer sıfırlamadan sonra eski işemci istemezse güncel işlemciyle açılırsa sıfırlayayım
BIOS sıfırlamak BIOS sürümünü sıfırlamaz sadece ayarları sıfırlar içiniz rahat olsun. Ama eğer yeni işlemciniz BIOS güncellemesinden sonra değilde BIOS içerisinde yapılan ayarlardan sonra çalışmaya başladıysa bu ayarlar gideceği için çalışmayabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı