Tek kasada iki sistem olabilir mi?

Millerogness

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Kamu Sektörü
Merhaba,
Geçen teknoloji mağazasında dolaşırken full tower kasalar dikkatimi çekti. İnanılmaz büyük ve ferahlar. Merak ettiğim konu şu, böyle bir kasa alınıp içine i3 8100 - GT 1030 falan gibi uygun bütçeli iki sistem kurulma şansı var mı güçlü bir güç kaynağı kullanarak? Örneğin; Aerocool 750W P7 Serisi 80+ Platinyum Tam Modüler Güç Kaynağı

Biraz üstünde kafa yorunca oluşabilecek problemlerden biri ekran kartı çıkışlarının kasanınkine denk gelmemesi olacaktır, aynı problem anakart çıkışları içinde geçerli olacaktır diye düşünüyorum. Bunun başka bir olur var mı? Yoksa bu sorunlar ortadan kaldırılsa başka hangi sorunlarla karşılaşılabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal kasalar için çok zor ancak buna uygun 2pc 1case tarzı kasalar var onlarla mümkün. Örnek olarak; Phanteks Innovative Computer Hardware Design
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

splitter.png

Güç kaynağınızda yeteri kadar bağlantı olmayacağı için bu tarz bir çoğaltıcı kullanamalısınız. Sizin için çok masraflı olacaktır. Ucuz bir mini-ITX kasa alıp 2.sistemi ona kurmak daha mantıklı olur.

Şunu inceleyebilirsiniz. Farklı bir markanın daha vardı ama şimdi hatırlayamadım.

Phanteks Enthoo Mini XL DS Chassis review (2 systems in one case) | KitGuru

Dostum verdiğin linkte 152.95€ bir ücret var ama yönlendirdiği sitede stok olmadığı yazıyor sanırım. Satışı olan, bu model veya farklı marka/modeller denk gelirse yazabilir misin?

Normal kasalar için çok zor ancak buna uygun 2pc 1case tarzı kasalar var onlarla mümkün. Örnek olarak; Phanteks Innovative Computer Hardware Design
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet hocam bu gerçekten daha şık ve mantıklıymış ama buna uygun kasa bulmakta zorlanıyorum 1 saattir dolanıyorum ama elimde birşey yok hala.

Kendi kasanizi kendiniz yapabilirsiniz.

Server dolabi gibi.

Bunu ne şekilde yapabilirim, biraz kaynak gösterebilir misin dostum?

@@Millerogness
Bu işlem sanallaştırma ile mümkün.
Yalnız tek ekran kartı yerine en az iki ekran kartı gerekli.
Konu ile ilgili olarak aşağıdaki linkleri inceleyebilirsin.
link-1link-1 ve link-2

Sanal sistem oluşturmayı araştırmıştım ama iyi bir sistem gerekli problemsiz kullanabilmek için. Yine de bir araştıracağım.

Güç kaynağınızda yeteri kadar bağlantı olmayacağı için bu tarz bir çoğaltıcı kullanamalısınız. Sizin için çok masraflı olacaktır. Ucuz bir mini-ITX kasa alıp 2.sistemi ona kurmak daha mantıklı olur.
Dostum belirli bir fiyat hatta kasa bulamadığım için maliyeti konusunda hiçbir bilgiye sahip değilim. Zaten maliyet açısından da ziyade bu iş nasıl oluyor, nasıl olmalı onu öğrenmeyi istiyorum. Yani amaç bilgi. :)

2 tane full cam panelli kasa alınır. Sistemler kurulur. Cam olmayan kapaklar çıkartılır ve şeffaf cam takılır, iki kasa sonradan eklenen cam panellerinden yapıştırılır ve böylece devasa bir kasa oluşur ve 400TL'ye 2 sistemli kasa oluşturulmuş olur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı