Tek modemde 2 LAN portu ile internete bağlanmak

BoraRz

Kilopat
Daha fazla  
Esenlikler dostlar, yeni bir sistem aldım fakat internet erişimini unuttum😅 sanırım 2 yol var ilki Wi-Fi adaptörü almak ikinci ve en iyi yol ise kablo ile internet çekmek.

İkinci seçenek olan kablo ile interneti çekeceğim fakat hiçbir bilgim yok aşağıdaki gibi yaparsam doğru olur mu, ekstra bir şey yapmam gerekir mi?
Modemin arkasında 4 adet lan portu var biri kardeşimin bilgisayarına bağlı ve bende yarın kablo alacağım (alacağım kablo aşağıda doğru kablo mu yazarsanız çok sevinirim) ardından aldığım kabloyu 2. lan girişine takıp diğer ucunu da kendi bilgisayarıma bağlayacağım.

Şimdi sorularıma geliyorum,
  • Alacağım kablo doğru mu? Doğru şeyi mi alıyorum.
  • Yukarıda anlattığım gibi kabloyu modemin arkasındaki 4 lan girişinden birine takıp diğer ucunu da diğer bilgisayarıma bağlamam yeterli olacak mı direkt internet geliyor değil mi?
  • Tek bir modeme 2 lan bağlantısı olacağı için internet hızında yavaşlama, ping, download upload hızında düşüş olur mu sonuçları nelerdir?
Yarın gidip alacağım aklımdaki kablo:

1- Evet doğru kablodan alıyorsunuz.
2- Ethernet driver yüklüyse çat diye gelir.
3- Bir tık olacaktır. Genelde modemlerin hız dağıtma prensibi (önceliği) 1.porttan 4.porta doğrudur. Yani modemden modeme göre değişiyor ama genel olarak 1. port hızı > 2.port hızı > 3.port hızı > 4.port hızı şeklinde oluyor.

O kablodan almanızı tavsiye etmem. Almışken en iyisi alınmalı.

Dediğiniz her şey doğru. Sondaki soruna gelecek olursak ikiniz de aynı anda yüklendiğinizde illa ki olabilir ama o da Allah'ın emri. Wi-Fi ile de bağlansanız olacak kablo ile de. Eğer varsa modem arayüzünden Qos ayarlayarak kendinize öncelik verebilirsiniz. Attığınız kablo da olabilir. Cat 5 ve yukarısı işinizi görecektir.

3- Bir tık olacaktır. Genelde modemlerin hız dağıtma prensibi (önceliği) 1.porttan 4.porta doğrudur. Yani modemden modeme göre değişiyor ama genel olarak 1. port hızı > 2.port hızı > 3.port hızı > 4.port hızı şeklinde oluyor.

Buna ek olarak modem driverınızı da güncelleyin bu da internet kalitenizi etkiler.

Buna ek olarak modem driverınızı da güncelleyin bu da internet kalitenizi etkiler.
Dediğiniz her şey doğru. Sondaki soruna gelecek olursak ikiniz de aynı anda yüklendiğinizde illa ki olabilir ama o da Allah'ın emri. Wi-Fi ile de bağlansanız olacak kablo ile de. Eğer varsa modem arayüzünden Qos ayarlayarak kendinize öncelik verebilirsiniz. Attığınız kablo da olabilir. Cat 5 ve yukarısı işinizi görecektir.
Merhaba dostlar, 3'ünüzün de yazdığı şeyleri okudum teşekkür ederim. @@tahaklkt bahsettiğin kablo hızı çok yüksek internetim 25 download 6 upload olduğu için o kadar yüksek bir şeye gerek var mı bilmiyorum, olsa bile yarın gidip vatan bilgisayardan bir kablo alacağım 10-15m kabloya ihtiyacım var, hız sorunu olmaz diye düşünüyorum sonuçta o kadar internet hızım yok. Bir diğer konu da aynı zamanda @Burak Temelkaya 'nın da söylediği driver konusu ekstra bir şey yapmama gerek var mı? Direkt kabloyu bağlasam oluyor değil mi? Modem driverını ilk defa duydum.

Herhangi bir yerden cat6 kablo al geç. Sırf Vatan'da satılıyor diye 140 lira fiyat çekmişler. :D
Dostum para mühim değil yarın herhangi bir yerden alacağım internetten alırdım normalde fakat bekleyemeyeceğim o nedenle cat6 bir kablo tercih edeceğim dediğin gibi, teşekkürler.

Merhaba dostlar, 3'ünüzün de yazdığı şeyleri okudum teşekkür ederim. @@tahaklkt bahsettiğin kablo hızı çok yüksek internetim 25 download 6 upload olduğu için o kadar yüksek bir şeye gerek var mı bilmiyorum, olsa bile yarın gidip Vatan Bilgisayar'dan bir kablo alacağım 10-15m kabloya ihtiyacım var, hız sorunu olmaz diye düşünüyorum sonuçta o kadar internet hızım yok. Bir diğer konu da aynı zamanda @Burak Temelkaya'nın da söylediği driver konusu ekstra bir şey yapmama gerek var mı? Direkt kabloyu bağlasam oluyor değil mi? Modem driverını ilk defa duydum.

Dostum para mühim değil yarın herhangi bir yerden alacağım internetten alırdım normalde fakat bekleyemeyeceğim o nedenle CAT6 bir kablo tercih edeceğim dediğin gibi, teşekkürler.

Öyle bir hataya düşme hızım düşük diye gidip de CAT6 alma hocam elindeki imkanın en ama en iyisini kullan CAT8 al 25 Gbps olsun ne olacakki bende aynısını kullanıyorum 50 Mbps internetim var hızımdan mı? Yook, kablonun kalitesine ve uzunluğu arttıkça hızda düşme olur diye gittim bundan aldım. Kesinlikle bundan alın almışken en iyisi olsun belki 2 güne gigabit gelir bilemezsiniz :D
Bence CAT8 alın.

Merhaba dostlar, 3'ünüzün de yazdığı şeyleri okudum teşekkür ederim. @@tahaklkt bahsettiğin kablo hızı çok yüksek internetim 25 download 6 upload olduğu için o kadar yüksek bir şeye gerek var mı bilmiyorum, olsa bile yarın gidip Vatan Bilgisayar'dan bir kablo alacağım 10-15m kabloya ihtiyacım var, hız sorunu olmaz diye düşünüyorum sonuçta o kadar internet hızım yok. Bir diğer konu da aynı zamanda @Burak Temelkaya'nın da söylediği driver konusu ekstra bir şey yapmama gerek var mı? Direkt kabloyu bağlasam oluyor değil mi? Modem driverını ilk defa duydum.

Dostum para mühim değil yarın herhangi bir yerden alacağım internetten alırdım normalde fakat bekleyemeyeceğim o nedenle CAT6 bir kablo tercih edeceğim dediğin gibi, teşekkürler.

Modem driverınızı güncellemeden de kullanabilirsiniz ama her güncellemeyle modem stabilitesi artıyor Wi-Fi kopmaları vb. sorunlar giderilebiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı