Tek modemde 2 LAN portu ile internete bağlanmak

kablonun kalitesine ve uzunluğu arttıkça hızda düşme olur diye gittim bundan aldım.
Bu sadece senin kafandaki düşünce gerçeklik payı yok. Kablonun özellikleri değişse de tüm LAN kabloları 100 metreden sonra düzgün bağlantı sağlayamaz. Ayrıca cat6 bile şu an için bile fazla 1000 Mbps internet destekliyor. İlk olarak internet hızın zaten cat6'nın bile 20 kat altında. İkincisi kullandığın VDSL modem maksimum 300 Mbps destekliyor, hadi tüm ortamı kurdun diyelim bilgisayarındaki internet kartın eğer üst seviye değilse 1000 Mbps destekliyordur, en tepe anakartlarda bu değer 2500 Mbps civarında. Kısaca o kablo sadece kendini tatmin etmene yarıyor en son çıkanı aldım, en iyisini aldım diye. Aynı 3.0 M2 SSD destekleyen anakartta 4.0 SSD kullanmak gibi. Her türlü 3.0'ın limitine takılıyorsun.

Bu sadece senin kafandaki düşünce gerçeklik payı yok. Kablonun özellikleri değişse de tüm lan kabloları 100 metreden sonra düzgün bağlantı sağlayamaz. Ayrıca CAT6 bile şu an için bile fazla 1000 Mbps internet destekliyor. İlk olarak internet hızın zaten CAT6'nın bile 20 kat altında. İkincisi kullandığın VDSL modem maksimum 300 Mbps destekliyor, hadi tüm ortamı kurdun diyelim bilgisayarındaki internet kartın eğer üst seviye değilse 1000 Mbps destekliyordur, en tepe anakartlarda bu değer 2500 Mbps civarında. Kısaca o kablo sadece kendini tatmin etmene yarıyor en son çıkanı aldım, en iyisini aldım diye. Aynı 3.0 M.2 SSD destekleyen anakartta 4.0 SSD kullanmak gibi. Her türlü 3.0'ın limitine takılıyorsun.

Gerçeklik payı olmadığını ben de biliyorum, tamamen yaşadığım bir olaya dayanarak bunu yaptım. 4 katlı bir şirkette ana modem -1.kattaydı. -1'den 0.kata, 1.kata ve -1.kata network çekildi. Bu çekilen hatlar TP-Link deco isimli cihazlara takıldı, Ethernet alıp Wi-Fi atmaktı iş. Ama nedense sürekli bağlantı koptu sürekli bize sorun çıkarttı kimse doğru düzgün bağlanamadı.
En son çıkanı alsam ne olacak? En iyiside bu kablo değil en kötüsüde gayet ideal bana göre. Yoksa yine aldığım hız 50 megabit yine 50 megabit, fark yok.
Sen gel bizim şu şirket işini çözde aydınlat beni.

CAT 8 Bilgi Merkezinde bile yok. Öyle bir kablodur kendisi.
Standarda uygun CAT8 e bütçe yetmez. Ben CAT6 20 metre kablo ile 10 Gbps hız alabiliyorum. Bazı CAT6 yazan 3 metre kablolar ile 10Gigabit modunu alamadığım oluyor. Kablo kalitesi önemli. 23 AWG, 1km/100ohm, 250Mhz yazıları çok önemli. Tabi yazan Firma gerçek değeri yazmışsa. Aldığım kablo BAUHAUS' ta açık rulo Borsan adlı kabloydu.
2 metre veya 20 metre arasında hız farkı olmaz. Demek istediğim. ağ adaptörü > Durum a tıkladığınızda MOD neyse odur. 10/100/1000/10000. Mesafe uzunsa 10 gigabit ethernet kartı bile olsa bir MOD altına düşebilir.

Modem driverınızı güncellemeden de kullanabilirsiniz ama her güncellemeyle modem stabilitesi artıyor Wi-Fi kopmaları vb. sorunlar giderilebiliyor.
Hocam onu nasıl yapabilirim Admin Panel'den mi yapıyoruz o işlemi?

CAT 8 Bilgi Merkezinde bile yok. Öyle bir kablodur kendisi.
Standarda uygun CAT8 e bütçe yetmez. Ben CAT6 20 metre kablo ile 10 Gbps hız alabiliyorum. Bazı CAT6 yazan 3 metre kablolar ile 10Gigabit modunu alamadığım oluyor. Kablo kalitesi önemli. 23 AWG, 1km/100ohm, 250Mhz yazıları çok önemli. Tabi yazan Firma gerçek değeri yazmışsa. Aldığım kablo BAUHAUS' ta açık rulo Borsan adlı kabloydu.
2 metre veya 20 metre arasında hız farkı olmaz. Demek istediğim. ağ adaptörü > Durum a tıkladığınızda MOD neyse odur. 10/100/1000/10000. Mesafe uzunsa 10 gigabit ethernet kartı bile olsa bir MOD altına düşebilir.
Öyle bir hataya düşme hızım düşük diye gidip de CAT6 alma hocam elindeki imkanın en ama en iyisini kullan CAT8 al 25 Gbps olsun ne olacakki bende aynısını kullanıyorum 50 Mbps internetim var hızımdan mı? Yook, kablonun kalitesine ve uzunluğu arttıkça hızda düşme olur diye gittim bundan aldım. Kesinlikle bundan alın almışken en iyisi olsun belki 2 güne gigabit gelir bilemezsiniz :D
Bence CAT8 alın.

Gerçeklik payı olmadığını ben de biliyorum, tamamen yaşadığım bir olaya dayanarak bunu yaptım. 4 katlı bir şirkette ana modem -1.kattaydı. -1'den 0.kata, 1.kata ve -1.kata network çekildi. Bu çekilen hatlar TP-Link deco isimli cihazlara takıldı, Ethernet alıp Wi-Fi atmaktı iş. Ama nedense sürekli bağlantı koptu sürekli bize sorun çıkarttı kimse doğru düzgün bağlanamadı.
En son çıkanı alsam ne olacak? En iyiside bu kablo değil en kötüsüde gayet ideal bana göre. Yoksa yine aldığım hız 50 megabit yine 50 megabit, fark yok.
Sen gel bizim şu şirket işini çözde aydınlat beni.
Bu sadece senin kafandaki düşünce gerçeklik payı yok. Kablonun özellikleri değişse de tüm LAN kabloları 100 metreden sonra düzgün bağlantı sağlayamaz. Ayrıca cat6 bile şu an için bile fazla 1000 Mbps internet destekliyor. İlk olarak internet hızın zaten cat6'nın bile 20 kat altında. İkincisi kullandığın VDSL modem maksimum 300 Mbps destekliyor, hadi tüm ortamı kurdun diyelim bilgisayarındaki internet kartın eğer üst seviye değilse 1000 Mbps destekliyordur, en tepe anakartlarda bu değer 2500 Mbps civarında. Kısaca o kablo sadece kendini tatmin etmene yarıyor en son çıkanı aldım, en iyisini aldım diye. Aynı 3.0 M2 SSD destekleyen anakartta 4.0 SSD kullanmak gibi. Her türlü 3.0'ın limitine takılıyorsun.
Uzunluğu arttıkça hızı düşer olayı çok uzun mesafede geçerli illa da en yüksek CAT olacak diye bir şey de yok gereksiz bir masraf olur. Cat 6 bile fazlasıyla iş görür. Ha diyorsanız geleceğe yatırım o zaman orası ayrı.
Dostlar yorumlarınızı okudum. CAT8 fazla pahalı ve gereksiz geldi. CAT6 gayet yeterli değil mi? Anlık internet hızım 25 download 6.5 upload o nedenle CAT5 bile yeter diye düşünüyorum. Ayrıca CAT8 alsam bile 15 metre kabloya ihtiyacım var o nedenle fiyat çok yükseliyor.

Son düzenleme:
Hocam onu nasıl yapabilirim admin Panel'den mi yapıyoruz o işlemi?

Evet internette modem Firmware Update nasıl yapılır diye aratırsan çıkar.

Dostlar yorumlarınızı okudum. CAT8 fazla pahalı ve gereksiz geldi. CAT6 gayet yeterli değil mi? Anlık internet hızım 25 download 6.5 upload o nedenle CAT5 bile yeter diye düşünüyorum. Ayrıca CAT8 alsam bile 15 metre kabloya ihtiyacım var o nedenle fiyat çok yükseliyor.

Kaliteli bir CAT6 kablo da işini görür diye düşünüyorum.

Dostlar konunun sonuna geldik. Yapacağınız şey mağazalardan veya çarşıda bilgisayarcılardan (toptan kabloları var ucuza geliyor hız farkı yok) bir cat6 kablo almak ve bir ucunu lan çıkışına diğer ucunu bilgisayarınızın arkasına takmak.

Dostlar konunun sonuna geldik. Yapacağınız şey mağazalardan veya çarşıda bilgisayarcılardan (toptan kabloları var ucuza geliyor hız farkı yok) bir CAT6 kablo almak ve bir ucunu lan çıkışına diğer ucunu bilgisayarınızın arkasına takmak.

Ucuz kabloda işinizi görür ama bence almışken az da olsa kaliteli ve mümkünse %100 bakır bir kablo (içine alüminyum karıştırılabiliyor) almanızı tavsiye ederim.

Evde datacenter mı işletecek, CAT 8 nedir? Konu sahibi arkadaş, netten alacak olsan Ugreen markası iyidir ama acilse herhangi bir CAT 6 al geç hocam. Kabloyu modemin LAN portuna ve bilgisayarına tak internet direkt gelir, gelmezse LAN driver'ını yüklersin. Ağa bağlı cihazlar aynı anda nete girdiğinde ping bir miktar yükselebilir. Cihaz önceliklerini kurabileceğin detaylı bir modem veya gaming router yoksa yapacak bir şey yok. Ben de online oyunu geç saatte oynuyorum ping minimum oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı