Tek pc üzerinden 60 pc' nin çalışması!

Psiko

Kilopat
Katılım
24 Ocak 2015
Mesajlar
93
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar internet kafe ışleten bir arkadaşim var. Bana tek pc yada sunucu üzerinden 60 pc baglayacagını ve çalıştıracagını hepsinin sadece monitörü olacak diger bütün aksamlar server pc üzerinden gerçekleşecek monitöre bir aparat baglayacak usb ethernet girişler için ve bu bilgisayarlar oyunları uygulamalari server pc üzerinden gerçekleştirecek bakın her pc nin ayŕi ayrı işlemcisi ekran karti ram filan hicbiseyi yok hepsi server üzerindeki donanimları kullanacak ben bu iş olmaz dedim 1 grafik kartı üzerinden okadar ekranda oyun oynayamazsın dedim yapan varmış dedi bu sistemi. Hangi ekran kartı o kadar ekranda o kadar oyunu oynatacak merak ediyorum. Bu işin oluru varmı arkadaşlar konuyu yanlış yeremi dogru yeremi açtım bilmiyorum.
thin_client_linux_SP3.jpg
 
İlginç bir durum doğrusu olacağını zannetmiyorum. Fakat arkadaşınız bahsettiği o monitörün arkasına takılan mini PC'ler olabilir. ve bilgileri server üzerinden çekebilir bu olanaklı ve kullanılan bir şey. Diğer türlü olacağını zannetmem.
 
Hayır özellikle sordum mini pc degil o apartiñ fiyatı 300 ile 500 lira arası ben imkansız dedim ama yapan var diyor. Aynı işlemcı ram ekran kartı üzerinden okadar işlem nasıl yapilabilir. Bir kaç sitede buna benzer yazilar gördum kimk yaptım diyor kimi olmaz diyor.
 
Arkadaşın biraz abartmış bence. 60 Pc kurupta hepsinde oyun oynanması imkansız yapan varmış demiş
Şuana kadar çok en iyi ekran kartıların Çekirdek hızı 7000 - 8000 Bellek Hızları 1100 - 1500.
10 GB' de bellek hafızası olan ekran kartı almış olsa. Yinede olmaz. Ha 60 Pc' de Zuma, Mario oynatacaksa bilemem.

Deseki Bi kasa Bir sürü ram ve birleştirilmiş ekran kartı ve 4 işlemcili anakart olsa bile MAX 30 Pc. Ama sen tek işlemci tek ekran kartı ile olmaz. Sallamış bence.
 
İmkansıza yakın bir şey. Yani olanaksız gibi görünüyor. Belkide arkadaşının yanlış anladığı bir durum söz konusudur. Eğer iş yerinde kullanılıyorsa mümkün çünkü orada oyun oynanmaz sadece tek bir program çalışır.

Zaten birde şöyle bir mantık hatası var tek bir kasaya kaç tane mouse klavye vs gibi ara bileşenler bağlayabilecek? O mouselardan gelen komutlardan sadece birisi etkili olacaktır. Kesinlikle imkansız bir şey.
 
Arkadaşınız "Aptal kasa" denen sistemi kuracak galiba. Ana makine yeterince iyi olursa sistem çalışır.
Tamamen sunucu mantığı işlemler sunucuda yapılıp size monitör ile iletilecek.
İmkansız değil.
 
Uzak bağlantı ile yapılabilir radmin server isimli program ile. Terminal server kullanılarak domain yapısı kurularak da bu sağlanabilir yalnız birebir kontrol değilde izinler ayarlanabilir.
 
Yapan kişi aynen şöyle diyor ;
Thin client cihazları ile bilgisayarlarınızı merkezîleştirebilirsiniz.
Ben 60 bilgisayarlı internet cafeyi thinclient ürünleriyle merkezîleştirdim.
2 adet rack server, 60thinclient cihazı, 60monitor, 60klavye ve mause.. kullandım.
Server üzerine vmware yazılımını kurdum ve sanallaştırdım. Her 10pcyi bir sanal da çalıştırdım. Thinclient cihazını server ile iletişim kurdurdum. Aşağıdaki resme bak. Bilgisayarlarda, bilgisayar kasası yerine thinclient cihazı var. monitörün arkasında.. Tüm bilgileri 2 adet rack server üzerinden alıyor..
thin_client_linux_SP3.jpg


Bende imkansız diyorum yani Gpu o kadar oyunu okadar ekranda nasılda oynatacak arkadaş. Ve bunu takip ettigim sitede teknolojik çözümler sunan bir firma ben hala bu işın olmayacagi kanisindayim yani.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı