Tek sağlayıcıdan 2 modem kurulumu yapılabilir mi?

Selimeren

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, şu an taşınma aşamasındayım ve yeni taşınacağım evde üst kat ve alt kat için farklı modemler kurmak istiyorum. Alt kattaki modemi sadece Wi-Fi, üst kattaki modemi ise bilgisayara Ethernet bağlantısı ve Wi-Fi kullanmak için kullanmak istiyorum. Hem de böylelikle iki kata da güçlü sinyal dağıtmak istiyorum. TTNET'in verdiği kullanıcı-şifre ile problemsiz şekilde iki modeme de kurulum yaparsam bir sıkıntı olur mu ya da yapabilir miyim? Yoksa bunların dışında alt kat için "Xiaomi Mi Wi-Fi Pro" alsam daha mı mantıklı?

Hocam, bir şifre iki modeme olmaz. Köprüleme yapabilirsiniz. Veya bir router alabilirsiniz. Aynı işi görür. En mantıklısı bir kablo ile router koymak.

Alt kata sadece wi-fi verilecekse 2 modem gereksizdir. Sinyal genişletici veya access point denen bir cihaz iş görür. Eğer elinizde fazladan bir modem varsa elbette bu amaçla kullanılabilir.

Ethernet bağlantısı yapılacak olan üst kat modemine hat kablosunu bağlayıp ona kurulum yapın. İki modeme birden kurulum yapılamaz. Diğer modemin WAN portuna ethernet kablosu bağlayıp üst kattaki esas modemin LAN çıkışlarından birisine bağlayın. Alt kattaki modemi köprü modunda ayarlayın. Eğer alt kat için elinizde cihaz yoksa veya ne alacağınızdan emin değilseniz tekrarlayıcı denen cihazlara bakabilirsiniz. Adını verdiğiniz Xiaomi cihazı bu amaca uygundur. O cihazı kurarken esas modemin erişim adı ve parolasını yazdığınızda oradan interneti alıp aşağı kata internet verecektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı