Tek slot 8 GB RAM mi yoksa çift slot 2+8 mi?

Bütçe var şu anlık 8 aldım yetmezse bir 8 daha alırım.

Sistem ekran kartılı. Şimdi tek slot 8 taksam daha mı iyi? Anlayamadım tam.

Hocam yine de kullanılabilir bence. Sisteminiz pek güncel değil ama maksimum verimi almak istiyorsunuz. Yapmayın değmez diyenlere itibar etmeyin çünkü yüzde 25 daha fazla RAM kullanıyor olacaksınız düz mantık. Sadece dediğim gibi değerleri kötü olanın değerlerini kullanmanız gerekiyor sorun yaşamamak için. Durumunuz yoksa eğer ki bu şartlarda çok anlaşılır bişey elinizdekini iyi değerlendirin. Bakarsınız 8le zor 10gb ile bi şekil oluyor dediğiniz bir oyun olur program olur vs sizde pcnin başka alanına yatırım yaparsınız. 8+8 tabi ki daha iyi olacak ama şuan elinizde biraz daha takviye seçeneği var. Bunu kullanıp diğer alanlara da yatırım yapın derim.

Hocam yine de kullanılabilir bence. Sisteminiz pek güncel değil ama maksimum verimi almak istiyorsunuz. Yapmayın değmez diyenlere itibar etmeyin çünkü yüzde 25 daha fazla RAM kullanıyor olacaksınız düz mantık. Sadece dediğim gibi değerleri kötü olanın değerlerini kullanmanız gerekiyor sorun yaşamamak için.

Zaten Valorant, GTA 5 Online oynuyorum. GTA'da FPS drop yiyordum o yüzden aldım. Şimdi bir 8 daha alayım. 8 + 8 olsun. Peki şimdi tek slot 8 taktığımda FPS droplar düzelir mi?

Zaten Valorant, GTA 5 Online oynuyorum. GTA'da FPS düşmesi yiyordum o yüzden aldım. Şimdi bir 8 daha alayım. 8 + 8 olsun. Peki şimdi tek slot 8 taktığımda FPS droplar düzelir mi?

Hocam tam sisteminiz nedir?

Profilimde yazan sistem halen.
Hocam mobilde göremiyorum sanırsam şuraya yazsanız. :). Daha fazla kısmına da yazabiliyorsunuz ama konu açarken referans veremezsiniz haberiniz olsun.

RAM ler spesifik aynı boyut ve hıza sahip farklı markalar birlikte çalışmayabiliyor.
Evet hocam bende o yüzden söyledim değerleri düşürmeniz gerekebilir diye.

Hocam mobilde göremiyorum sanırsam şuraya yazsanız. :). Daha fazla kısmına da yazabiliyorsunuz ama konu açarken referans veremezsiniz haberiniz olsun.

Evet hocam bende o yüzden söyledim değerleri düşürmeniz gerekebilir diye.
GTX 750 Ti Twinfrozr 2GB - i5 4670 - 4GB RAM - 500W VX Plus PSU - 490 GB SSD

GTX 750 Ti twinfrozr 2 GB - i5 4670 - 4 GB RAM - 500W VX Plus PSU - 490 GB SSD

RAM'i şimdi 8 yapacağım işte.

GTX 750 Ti Twinfrozr 2 GB - i5 4670 - 4 GB RAM - 500W VX Plus PSU - 490 GB SSD

RAM'i şimdi 8 yapacağım işte.

Hocam bence işlemci yükseltmeniz daha iyi olur bu aşamada. RAM'iniz 8 bu sistem için yeterli. Ben daha fazla kısmımdaki sistemi 8 GB RAM'le kullandım bir süre çok nadiren sorun yaşıyordum. Sizin sisteminizle benimki arasında biraz fark var. RAM 8 yeterli. İşlemci bakın siz. Eğer bütçe böyle şeylere ayırmakta zorlanıyoesanız AMD dönmenizi tavsiye edebilirim. Şimdi cidden performans arttırmak için işlemci değişecek olsanız anakartta değişecek. Intel de her serinin slotu farklı.

Arkadaşlar bilgisayarımda 2+2 4 GB 1333MHz RAM bulunmakta. Anakartım 1600MHz destekliyor. 8 GB 1600MHz RAM aldım. Şimdi tek slot 8 GB 1600MHz RAM mi yapmak mantıklı yoksa 8 GB 1600MHz + 2 1333MHz yapıp 10 GB RAM yapmak mı mantıklı?
10 GB yapsan o makine için yeterli olur. Önemli olan çift kanal kullanman. Aşırı büyük oyunlara girmeyeceğin için performanslı oynarsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı