Çözüldü Tek slot RAM'e sahip laptopa 16 GB takılırsa çift kanal performansı verir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

baris6262

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, i5 1135G7 Lenovo laptop kullanıyorum. Bilgisayarımın tek RAM slotu var ve 8 GB RAM takılı. Size sorum şu, eğer ben 8 GB söküp yerine 16 GB takarsam, çift kanal kullananlarla aynı oyun performansını alabilir miyim? Teşekkürler.

Çözüm
Laptopta lehimli RAM var, siz SO-DIMM slotuna 16 GB takarsanız Flex channel olur. 4 GB lehimlidir yüksek ihtimalle. Yani 8 GB kısım Dual, kalan 8 GB Single çalışır.
Merhaba, i5 1135G7 Lenovo laptop kullanıyorum. Bilgisayarımın tek RAM slotu var ve 8 GB RAM takılı. Size sorum şu, eğer ben 8 GB söküp yerine 16 GB takarsam, çift kanal kullananlarla aynı oyun performansını alabilir miyim? Teşekkürler.

Hayır çift kanal her zaman için yüksek performans verir ama 8 GB'dan 16 GB'a geçince çok fark olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
APU sistemlerde çift kanal her zaman daha iyidir. Tek slot 16 GB RAM yerine çift slot 8+8 GB tam tercih edin.

Evet dogru ancak ben onu sormuyorum. Laptopumda tek slot var. Şu anda 8 GB RAM'im var ve internette çift kanal 16 GB RAM kullananların performansı benim 2 katım, diğer her şey aynı. Ben 16 GB tek takarsam performansım ne olur? Lütfen detaylı cevap veriniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı