Çözüldü Tek slot RAM'e sahip laptopa 16 GB takılırsa çift kanal performansı verir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

baris6262

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, i5 1135G7 Lenovo laptop kullanıyorum. Bilgisayarımın tek RAM slotu var ve 8 GB RAM takılı. Size sorum şu, eğer ben 8 GB söküp yerine 16 GB takarsam, çift kanal kullananlarla aynı oyun performansını alabilir miyim? Teşekkürler.

Çözüm
Laptopta lehimli RAM var, siz SO-DIMM slotuna 16 GB takarsanız Flex channel olur. 4 GB lehimlidir yüksek ihtimalle. Yani 8 GB kısım Dual, kalan 8 GB Single çalışır.
RAM kod ismi tam aynı degil, sorun yaratır mı? Benimkisini asagıya bıraktım.

Sizin RAM lehimli zaten, DRAM aynı olsa yeter. Tam olmasına bile gerek yok ama fiyat farkı az diye Samsung attım. Yoksa Kingston daha ucuz ama 30-40 TL fark var.

Sizin RAM lehimli zaten, DRAM aynı olsa yeter. Tam olmasına bile gerek yok ama fiyat farkı az diye Samsung attım. Yoksa Kingston daha ucuz ama 30-40 TL fark var.

Tamamdır çok teşekkürr ederim, sorunumu çözdünüz. Iyı aksamlar.

Hocam bu var, bunun kodu tam aynı. Sizce bu daha mı iyi olur?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı