Tek solukta 1 saatlik video izlemek normal mi?

Evet sonuç olarak sürekli konusu değişen videolara göz atıyorsunuz ve odak süreniz maksimum 1 dk oluyor, git 40-45 dakikalık integral videosu aç izleyebilcen mi tek oturuşta.

YouTube'da 3 dakikalık Shorts'lar varken 20 sn sonra sıkılıyorum odaklanma sürem doldu diyorum.

Son düzenleme:
Instagram ve YouTube'daki kısa videolara baksam bile 1 saatlik videoyu tek seferde izlemek irade eksikliği sayılır mı?
Günümüzün ortalamasına göre gayet yüksek 1 saat odak süresi ama geçmişe göre zayıf. Tabi içeriğe ve ilgiyede bağlı bu süreler.

Instagram ve YouTube'daki kısa videolara baksam bile 1 saatlik videoyu tek seferde izlemek irade eksikliği sayılır mı?

Shorts videolar izlendikçe bağımlılık yapan ve insanı daha çok izletesi gelen bırakılamayan bir bağımlılık gibidir ve daha kötüsü her kaydırdığınızda farklı bir videonun gelmesi insanların odaklanma ve dikkat sürelerini kısaltır; öğrenmeyi yavaşlatır ve hafıza sorunları yaşatabilir.

Evet sonuç olarak sürekli konusu değişen videolara göz atıyorsunuz ve odak süreniz maksimum 1 dk oluyor, git 40-45 dakikalık integral videosu aç izleyebilcen mi tek oturuşta.

YouTube'da 3 dakikalık Shorts'lar varken 20 sn sonra sıkılıyorum odaklanma sürem doldu diyorum.
İntegral nedir onu bile bilmiyorum. Açık öğretim lisesi mezunuyum. AYT görmedim. TYT biraz var ama temel seviye. O yüzden integrale bir şey diyemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı