Tek SSD mi ? Raid 0 mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

KrovePro

Hectopat
Merhabalar,
Sistemime SSD alacağım zaman 250 GB Samsung 840 Evo tercihim olacak. Peki size sorum şu:

1-SSD'yi tek 250 GB mi almalıyım? Yoksa 2x120 Olarak Mı? (arada 30 TL fark ve 10 GB yer farkı var)
2-Raid 0 nasıl yapılır?
3-SSD'lere raid 0 yapsam daha mı çok performans verir?(Yani okuma hızı 530 ise 1060 mı olur?)

Teşekkürler.

Lütfen saygı kurallarını aşmayın.
Okudum ama bir şey anlamadım. Galiba Çince.
Daha iyi açıklamanız dileğiyle.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen HDTune ile test etmiştim 1mb küsür okuma-yazma değerlerii görmüştüm. Tabiki de raid yapmanı öneririm. Biosda sata türünü raid olarak seç. Pc açılırken karşına gelen ekranda Ctrl+I bas. Raid menüsüne gireceksen. Oradan yeni bölüm yarat deyip iki diski de seçeceksin. Çok zor bir durum yok yani.

Hızı ve performansı arttırmak ve fiyatı düşürmek.

Hız ve performans tamam da fiyatı düşürmek çok bir şey etkilemez arkadaşım. Hatta daha pahalı bile olabilir 30-50 lira kadar da olsa. Burada tek avantajın disklerden biri bozulursa yeni bir 120'lik alıp ucuza kapatırsın 250'lik almak yerine. Tabi önemli dosya bulundurma içinde. Disklerden biri arıza çıkartır ise tüm verilerini kaybedeceksin.

Hız ve performans tamam da fiyatı düşürmek çok bir şey etkilemez arkadaşım. Hatta daha pahalı bile olabilir 30-50 lira kadar da olsa. Burada tek avantajın disklerden biri bozulursa yeni bir 120'lik alıp ucuza kapatırsın 250'lik almak yerine. Tabi önemli dosya bulundurma içinde. Disklerden biri arıza çıkartır ise tüm verilerini kaybedeceksin.

Tüm verileri nasıl kaybediyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı