Tek Tip Toplum Neden İsteniyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin en hayırlılarınız, Kur’an-ı okuyan ve okutandır. (Hz.Muhammed s.a.v)
Allah okuyandan da, okutandan da razı olsun.

Anlayamadığım birçok nokta var. Bu okullar zorunlu olmayıp, diyanet başkanlığı tarafından oluşturulan kurslardan ibarettir. Herkes gidecek diye bir kaide yok.

Siyasi bir karardan bahsediyorsun. Ve siyaseti karıştırmayın diyorsun. Tamam karıştırmayalım. Dini yaklaşırız biz de.

Bunu saçmalık olarak görmen, tamamen senin özgürlüğün olmakta. Yeryüzünde kimse buraya kadar seni yargılayamaz. O yüzden özgürlükten kastında hikaye. Geçeceksin onu.

600 kusur yıl dünyaya hükmetmiş bir neslin devamıyız çok şükür. 4-6 yaş arası çocukların aldığı eğitimi, o zamandan günümüze kontrol edip, eksikleri görmek lazım. Bu bence çok güzel birşey.

Tek tip toplum kelimesi de geçenlerde Süleyman isimli bir amcamızın, laiklik ve irtica söylemleri gibi. Örtüden ibaret.

600 Küsür yıl hangi dünyaya hükmetmiş neslimiz merak ettim?

Şunu unutmayın Kur'an da bir ilimdir. Eğer geçmişe bakacak olursan tüm Türk-İslam bilginlerinin çok iyi bir şekilde Kur'an okuduğu ve İslamiyet bilgisinin yüksek olduğunu görebiliriz. Bizim ülkemizde sistem böyle önce dini sonra fenin. Zaten 6 yaşındaki çocuğuna nasıl fizik biyoloji öğreteceksin? Kur'an tüm yaşlara ve tüm insanlara hitap ettiği için önceliktedir eğer zaten çocuk okuyup öğrenip ezberleme kabiliyetini geliştirirse ilerde fen bilimlerinde de başarılı olur.

Hesap makinesi ile mi hesaplıyorsun? 600 küsür yıllık saltanattan bahsediyorum. Ha ille tam süreyi kastediyorsan söyleyeyim. 1453-1699 yılları arası Osmanlı Devleti dünyaya hükmetti. Haritayı açıp ölçekleyecek halim de yok. Tarih dersine ağırlık vermelisin.

Ayrıca bundan gurur duymayan ve bu konumda küçük düşürmeye çalışan kişilerinde aldığı nefese dahi yazık diye düşünüyorum. Tamamen kocaman bir yazık. Ve burada şuan hangi mantıkla bunun üzerine konuşuyoruz bilmiyorum.

Benim bildiğim 1 tane dünya var onunda 8/1 kadarına ancak hükmettik. Tabii bu 8/1'lik hüküm 50 sene falan ancak sürdü.
Neden Osmanlı Devleti'nin dünya üzerinde ki etkin hakimiyetine coğrafi açıdan km uzaklık vs bazında baktınız ? Ben cihan devleti denildiğinde zamanın en güçlü devletlerine karşı lider devletin biz oldugunu anlıyorum. Vs vs. Birçok alan tabi.

İşte sizin sorununuz bu küçük görmedim, size bilimsel verileri verdim. Siz tarih bilginizi gözden geçirmelisiniz. Ayrıca her atamla gurur duyacak değilim, gurur verici bir şey yaptıysa gurur da duyarım saygı da.

Benim bildiğim 1 tane dünya var onunda 8/1 kadarına ancak hükmettik. Tabii bu 8/1'lik hüküm 50 sene falan ancak sürdü.
Ayrıca dünya üzerinde etkin olan Osmanlı Devleti'nden öncesinde de, yeterince korku salmış Türk devletleri var. Dediğim gibi tarih dersine iyi çalış. Ayrıca beğenmiyorsan gidebilirsin. Biletini almayan Cihat ne diyorsan o olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…