Tek Tip Toplum Neden İsteniyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kaldı ki iş edebi ve adabıyla yapılırsa Kutsal kitabın öğretilmesi ne kadar güzel bir oluşum olur.
Tabi ben günümüz anlayışında buna pek ihtimal vermiyorum. Kim bilir hangi cemaate veya oluşuma peşkeş çekilecek göreceğiz. Karşıtı olduğum durum şu; Hayattan soyutlanmış, tamamen inandığı mezhep alanında yaşamına şekil veren, asla üretmeyen, sorgulamayan, içe kapanık, araştırmayan bir birey olması.

Halbuki İslam, bilimi, öğretiyi, arşatırmayı gerçekte ve aslında her zaman ön planda tutmuştur. Günümüz bu nedenle yozlaşı zamanını yaşıyor malesef. Bilmem anlatabildim mi şimdi ?

Son düzenleme:
Anladım , bunu nereye mâl ediyorsunuz peki ?

Biryere maal etmek mi gerekiyor? İlla maal edeceksem buyrun;

Bu eğitimi doğru yapmak için; edepli, ahlaklı, ve düzgün, intizamlı, kurallı, ve aynı zamanda araştırmacı, sorgulayıcı ve öğretici, halka açık, düşüncelere saygılı, eşitlik gibi ilkeler ile korunması lazım. Bu şartlar çoğaltılabilir. Liyakat ile yöneticiler seçilmeli. Devlet kontrolünde ve halk'a açık yapılmalı. Herşey şeffaf olmalı. İşte bunlara'' maal ''etmezsek 20 sene sonra 2. fetö olmayacağının garantisini verebilirmisiniz?

Kendisi öğrensin elbette ama ebeveynler olarak doğruyu çocuklarımıza göstermek zorundayız. İslam dinine göre Allah "İnsanları ve Cinleri yalnızca bana kulluk etsinler diye yarattım."(Zariyat-56) diyor. Bu dünyada ki amacımızın ve sonunda nereye gideceğimizi iyi düşünerek bu sorulara cevap vermek gerekiyor. Şunu da unutmayın ki "Ağaç yaşken eğilir."

Bu dünya geçici her canlı ölümü tadacak ve eğer ki İslam'a inanıyorsak yaptıklarımızdan yargılanacağımızı biliyoruz. 4-6 yaşında olmasının önemi yok 1 dk sonramızı bilmiyorken hele çocukken dini, ahlakı öğretmez isek şimdi ki gibi kendini bilmeyen nesillere mecbur kalırız. Siyasi görüşle falan alakası da yok bunun her koyun kendi bacağından asılır. Ne yaparsak kendimiz için yapıyoruz. Zaman tahmin edemeyeceğimiz kadar hızlı akıyor ve ne yazık ki bunu ölürken anlıyoruz. Ölümden önce anlayanlardan olmamız ümidiyle. İyi akşamlar...

Kusursuz olan Müslümanlar değildir, İslamdır.

Son düzenleme:
Şimdi herşeyin cevabını benmi vereyim? Birdüşün bakalım neden böyle?

Siz Osmanlı'ya kadar inmişsiniz kimin ne dedigine yetiseyim bilemedim simdi, neyse. Kimse islam karşıtı değil. Bu konu hristiyanlik olsaydı görüşüm yine ayni olurdu! Kişi kendisinden sorumludur demişsin de 4-6 yaşlarındaki çocuk neyin sorumluluğunda olabilir ki? İleride çok istiyor ise değişir dedin, kafasına küçüklüğünden beri sokulmuş bir dinden başka bir dini nasil araştırabilir ki? Neden inandığını nasıl başladığını dahi sorgulamaz! Kaldı ki başka şeyleri araştırsın..

Abicim sen beni 3 tür sıkıştıracak yer arıyorsunda kusurabakma öyle bir açık yok kardeşim.
Sevgilerle.

3 kıtaya hükmettiğimiz zamanlarla övünmenin kimseye faydası yok. Zaten bizi gerilemeye ve çöküşe götüren de bu kibir ve geçmişimizle (gerileme ve çöküş dönemleri nedense hep gözardı edilir) avunmak yüzündendir. Viyana kapılarına kadar dayanıp Akdenizi göl haline getirdik ama o batılılar bizim gibi yerimizde saymadı geçmiş Roma, Bizans dönemleriyle avunmadı, başını avuçlarına alıp sızlanmadı gitti tesadüf eseri Amerikayı keşfetti, Afrikayı sömürgeleştirdi. Sanayinin diplomasinin gücünü keşfetti bizimkilerin şeytan icadı dediği matbaa ile kitaplar, gazeteler çıkarıp propaganda gücü elde etti.

Aradan yıllar geçti kafalar hala aynı bizim üzerimize yapışan batıya karşı kompleksin çözümü dindar nesil yetiştirip batıya cihat ilan etmek falan değildir. Artık ülke sınırlarının pek bir önemi kalmadı tüm dünya İngiliz medeniyetinin hakimiyetine geçmiş ortak dil İngilizce olmuşken bizim uğraştığımız işler üçüncü dünya ülkesine yaraşır cinstendir.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…