Tek yatma korkusu nasıl alt edilir?

Astro Yusuf

Centipat
Makaleler
1
Merhaba, 12 yaşındayım. Tek yatma korkum var. Bazen "kendin yatmalısın" dendiği de oluyor. Ne yapabilirim? Her an kâbus görecekmiş gibi hissediyorum. Gerçek olmasa da çok ürkütüyor beni. Nadiren görünce, her gün görmesem de aklıma bunlar geliyor.

Dini şeylerle kafanı meşgul etme, yatmadan önce atla zıpla spor falan yap iyice yorul ki hemen uykun gelsin.

Merhaba, 12 yaşındayım. Tek yatma korkum var. Bazen "kendin yatmalısın" dendiği de oluyor. Ne yapabilirim? Her an kâbus görecekmiş gibi hissediyorum. Gerçek olmasa da çok ürkütüyor beni. Nadiren görünce, her gün görmesem de aklıma bunlar geliyor.
Merhaba, yaşınız gereği kendin yatmalısın denmesi doğal. Tek yatmasanız da kabus görebilirsiniz, tek yattığınızda daha fazla görme sebebiniz kendinizi daha az güvende hissediyor olmanız. Tek yattıkça bu duruma alışacak ve güvende hissedeceksiniz, bu sayede kabuslarınız azalacak. Her an kabus görecekmiş gibi hissetmeniz ise muhtemelen kendinizi bu duruma şartlamanızdan kaynaklanıyor. Kabus görmeyi kafaya takarsanız kabus görme olasılığınız epey artar, düşünmezseniz zaten kabus görmezsiniz kolay kolay. Size tavsiyem tek yatmaya adım adım alıştırın kendinizi. Konuda belirtmemişsiniz tek yatmaktan kastınız odada tek olmak mı yatakta tek olmak mı uykuya yalnız dalmak mı ancak, örneğin yatakta tek olmaksa aynı oda farklı yatak ile başlayın ve yatarken korkularınızı değil hayalleriniz sizi mutlu eden şeyleri düşünün.

Gece lambası falan al odana, odanın karşısında başka kimsenin uyumadığı bir oda varsa onun lambasını aç, koridorun ışıgını aç veya direkt ışık açık uyu. Yastığının altına muska, cevşen falan koy. Başucuna Kuran koy. Psikoloğa gitmek iste ailenden.

Yorganın altında yat güvende hissedersin, korkunç şeyler düşünüp aklına takarsan kabus görmen daha olası olur muhtemelen bu yüzden video izleyerek, videonun sesiyle uyumayı dene. Ben yarın ne yapacağım vs. diye düşün, bugün ne yaptım diye düşün.
Ben senden yaşça büyüğüm fakat bende bu dediklerimi yapmadan rahat 11 yaşıma kadar tek uyuyamadım :D.

Konunun dinle tam olarak ilgisi nedir?

Korkunç dini karekterler oluyor karabasan cin gibi vs. bunu kastetmiştir arkadaş muhtemelen.

Kardeşim selamlar. 15 yaşına kadar anne-babasıyla yatmış, babasından bu yüzden sağlamından dayak yemiş, 30 yaşında bir abin olarak yazıyorum. Senin yaşlarındayken sosyal medyada çok fazla zaman geçiremiyordum haliyle internet çok yaygın olmadığı için lakin çevremdeki arkadaşlarımın anlattığı cin, hayalet türevli hikayeler beni çok etkiliyordu. Ben çözümü yatağımın hemen başucuna bir gece lambası alarak ve yatağın pozisyonunu ayna, kapı, kıyafet görmeyecek şekilde değiştirerek çözmüştüm. Sen de deneyebilirsin. Dini boyutuna gelecek olursak uyumadan Nas Suresi’ni okuyabilirsin. Yaş ilerledikçe zaten korkular otomatik olarak da yenilebiliyor. Her şey gönlünce olsun.

O yaşta benimde oluyordu. Aşırı korkunç korku filmleri seyretme.

Odana gece lambası koyabilirsin, yatağına bir peluş oyuncak koyabilirsin. Emin ol tek yatmayı bırakmazsan bir gün kendin rahatsız olmaya başlayacaksın tek yatmanın rahatlığı bambaşkadır.
Kâbuslar tek olmasan da görebileceğin şeyler, izlediğin filmlere dikkat et çünkü o yaşlarda etkileyebiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı