Köpek korkusu nasıl yenilir?

watchdogs123p

Kilopat
Yer
İstanbul
Yanlış hatırlamıyorsam küçüklüğümden beri köpekten korkarım. Köpekten çok havlamasından korkuyorum. Tabii bu köpeğe göre de değişiyor. Bazı köpekler sakin oluyor, onlardan korkmam için bir neden yok. Bir köpek havlayınca kaçıyorum, o da kovalıyor. Ben ısıracağını düşünerek kaçıyorum. İnsanlar bu köpek korkuma şaşıyor. Korkup kaçma, köpek bir şey yapmaz diyorlar. Şimdi ben köpekten korkmaz veya kaçmazsam dünya üzerinde bana zarar verebilecek hiçbir köpek yok mu? Ayrıca köpek korkumu nasıl yenerim?

Eskilerin bir hikayesi vardı. Köpekten korkanın başından duman çıkarmış, köpekte bu dumanı görüp korktuğunu anlar ve saldırırmış gibisinden. İşin hakikat tarafı ise korktuğunuz anda vücutta salgılanan bir hormonla alakalı ve köpek bu hormonun kokusunu alarak sizin korktuğunuzu anlayabiliyor. Sizin korkunuz ise hayvana cesaret veriyor sanırım. Sözün özü korkmayacaksınız. Olur da saldırırsa olduğun yere oturun ve cesaretini toplayıp bir kez köpeğin başını okşayın. Artık o köpek size zarar vermeyecektir.

Çevrenizde köpek besleyen aile, petshop veya barınak varsa mama alıp oraya giderek ilgililerden yardım isteyin. Durumunuzu belirtmeyide unutmayın. Köpek korkunuzu yenmek için geldiğinizi ve izin verirlerse uygun (hırçın olmayan ve sakin) bir köpeği besleyip severek bu korkunuzu yenmek istediğinizi söyleyin. Köpek sizin her türlü duygu değşiminizi anlayabilir. Ben durup dururken bir köpeğin saldırabileceğini düşünmüyorum. Ya yanlış eğitim verilmiştir yada bir sebebi (bölge koruma, yavru koruma, yemek koruma, zayıf görme vs.) vardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı