Teknik Meslek Lisesi mi yoksa Anadolu Lisesi mi tercih edilmeli?

Mehmet098769

Hectopat
Daha fazla  
Hocam öncelikle herkese iyi günler dilerim. Yakın zamanda Lgs sınavı oldu ve iyi kötü bir şeyler yaptık yaklaşık 360 puan aldım. Bazı kişilerin tahminine göre yaklaşık %15'lik dilime girmişim. Ben bu zamana kadar hep meslek lisesinde bilişim okurum diye düşündüm çünkü en azından stajla beraber ortam görürüm diye. Ama ailem üniversite okumamı da istiyor (En kötü ihtimalle yurt dışı için bir anahtar olarak) ve onlara hak veriyorum. O yüzden düz meslek değilde "Teknik Meslek Lisesi" oku diyorlar ve ben şu an kararsızım. Teknik Meslek Liseleri normal liselere göre 4-5 saat daha fazla. Ben şuan aktif olarak c#form biliyorum ve lisede kendime yeni şeyler katmak istiyorum. Düşüncelerime göre (Yanlış da olabilir yanlışım varsa ve düzeltirseniz çok sevinirim.) 4-5 saat fazladan Teknik Meslek Lisesine gideceğime daha kısa olan "Anadolu Lisesine" gidip bana kalan fazladan 4-5 saatte full odak yazılıma baksam daha mantıklı olur gibime geliyor.

Sizce mantıklı mı ya da ne kadar mantıklı? Eğer ki mantıklıysa İstanbul içinde hangi liselere gidebilirim?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim iyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknik liselerin önemi daha çok artık. Çoğu iş ilanlarında bile üniversite olmasa bile teknik lise mecburi kılıyorlar. Başarılı bir şekilde teknik lise bitirmek daha işlevsel.

Teknik liselerin önemi daha çok artık. Çoğu iş ilanlarında bile üniversite olmasa bile teknik lise mecburi kılıyorlar. Başarılı bir şekilde teknik lise bitirmek daha işlevsel.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam.

Teknik lise daha cazip. Sadece bilişimle sınırlama kendini elektronikte geçebilirsin. Üniversitede daha rahat edersin.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam şu an aktif olarak yazılım daha güzel geliyor ama büyük konuşmamak lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı