Teknik servis yanlış BIOS kurmuş

muhammedd.can

Decapat
Daha fazla  
8 9 ay önce klavyeye su döküldüğü için tamire götürdüm klavye değiştirildi bundan 2 ay sonra bilgisayar sürekli ASUS ekranında tak kapanıyordu. Aynı tamirciye götürdüm ve takılan yeni klavyenin kısa devre yaptırdığı söylendi ve başka servise yollamışlar laptopumu. Döndüğünde klavye değişmiş üstüne bir de BIOS güncellemesi yapılmıştı fakat benim notebook modelim ASUS F541uj teknik servisin kurduğu ise X541uj. Eve gelen PC'ye format attım ve driverları F541uj ye göre yüklemeye çalışıyorum ve sürücüler hata veriyordu sonradan fark ettim yanlış BIOS kurulmuş. Aradım teknik servisi herhangi bir problem olmayacağını X541uj modelinin driverlarını kurmamı söylediler ama benim içim rahat etmedi bunu eski BIOS'una döndürmek istiyorum nasıl yapabilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Bu süreç içinde, şu işlemleri yapacağız onaylıyor musunuz tarzında size bilgi vermeleri gerekirdi. Rastgele iş yapıyorlar.

Anakart değişmiş olabilir. Yani PC'niz artık muhtemelen X541uj.

Sanırım sorunu tekrar fark ettim ASUS'un sitesine girip F541uj modelinin BIOS'unu indirmek istediğimde inen RAR dosyasının X541uj olduğunu fark ettim. ASUS'u arayarak böyle bir durum olduğunu bu sebepten yanlış BIOS kurulmuş olup olamayacağını sordum. Bana denilen aynen şu satıldığı bölgelere göre bilgisayarların farklı model isimleri olabilir F541uj X541uj herhangi bir sorun yok aynı model dendi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı