Teknobiyotik iade sorunu

Benim de anlatmak istediğim Hepsiburada, Vatan gibi yerlerde ürünün kırık ya da hasarlı durumu ya kargo firmasına bağlanır ya da sorgusuz sualsiz direkt iade alınır. Burada dediğiniz gibi zaten arkadaşa verilen cevap garantiye gönderin denmiş. Garantiyle ne alakası var durumun? Sanki piksel eksikliği mi var? Bunu anlatmaya çalışıyorum, resmen başlarından savmışlar. Kargo tutanağı deseler tamam diyeceğim, susacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir siteden alışveriş sonrası bu sıkıntıyı yaşarsan hepsinde prosedür aynı. Bu yüzden güzel bir taktik vereyim. İade ederken ürünü kusurlu olduğu için iade ediyorum vs demiyorsun, onun yerine beğenmedim diyorsun, sorun kalmıyor.
Aksi takdirde ürün sorunlu diye yollarsan önce servis raporu beklenir, aynı sorunu yaşadığım içim söylüyorum, dediğimi yap sorun çözülür.

Bir kez bile alışveriş yapmadım desem? Kendileriyle zerre alakam varsa namerdim desem? Kardeşim ister kabul et ister etme adamlar kurumsal firma ve kusurlu ürün iadesinin prosedürleri var.
Bir insan denemediği bir yerin kurumsallığı için tartışıyor Bizim burada bir pazarcı var limonları harika ama bak gör ki hiç almadım

Bizzat vatandan aldığım MSI RX570'i iade etmek istediğimde servise yönlendirdiler. Ne masal anlatıyorsun sen? Bunlar kurumsal firma tabii ki isteyecek.
Bir insan denemediği bir yerin kurumsallığı için tartışıyor Bizim burada bir pazarcı var limonları harika ama bak gör ki hiç almadım
Kardeşim ne alaka? Ben denemedim çevremde hiç mi alan olmadı. Nasıl bir düşünce yapın var Allah aşkına ya? Şikayetvar'a bakıp cımbızla seçeceğine forumda kısaca araştır. Gayet köklü ve güvenilir bir firma olduğunu rahatça görebilirsin.
Tam olarak olay bu işte. Kusurlu ürün olduğunu belirtmezsen 14 günlük yasal iade hakkını doğrudan kullanabilirsin. Bu tüm firmalarda böyle. (vicdanın rahat ederse ve mağaza iadeyi onaylarsa) Kusurlu ürünlerin iade prosedürleri var ha deyince olmuyor. Sen adama bu ürün bozuk iade ediyorum deyip iade edemezsin kafana göre.

Neredeyse tüm siteleri deneyimledim. Çok şanssız bir insanımdır ve çoğu ürünüm arızalı ya da hatalı gelir. Hepsiburada ve Vatan iade konusunda o bahsettiğiniz küçük şirketler kadar uğraştırıyor. Sinerji ve Teknobiyotik, Akortek firmasına bağlı. Akortek müşteri memnuniyeti konusunda fena olmamasına rağmen Teknobiyotik sıkıntı çıkardı, Sinerji lafımı ikiletmedi ama Teknobiyotik konusunda kötü konuşamam, kendilerince haklılık payları vardı. En rahat iadelerim hep Trendyol ve N11'de oldu. Şirketlerin baskısına da bağlı bu iş. İncehesap ve İtopya çok daha kötü ama ben de el mahkum ekran kartı bakıyorum İncehesap'tan. Vergiler sağolsun...

Sinerji Akortek'e ait değil. Sinerji Gruba ait. Akortek de mahalle bilgisayarcısı değil emin olun. Çalışanlar biraz ergen kabul. Ama netice itibariyle kurumsal firma.

Son düzenleme:
Güncelleme: Arkadaşlar Acer müşteri hizmetleriyle konuştum böyle bir durumun olmadığını bu işlemin kendilerinin yapmadığını söyledir. Bu işlemi tedarikçi firmanın üstlendiğini söyledir. Teknobiyotik'de hala gelmiş bana teknik servise yollayacaksınız diyor başka bir şey demiyor. Teknik servisin 'bu kadar ilgisiz bu kadar baştan sağma konuştuğunu ve hiçbir şey bilmediğini ilk defa gördüm. En son 3. kez aradığımda yeni teknik servis zırvalığını yaparken güzel bir serzenişte bulundum hafif de bir sesimi yükselttim hemen orada mail adresimi aldılar tedarikçi firmanın bilgilerini size göndereyim o zaman dedi. Ürün iadesi onaylansın daha da bu siteden kürdan dahi almam.

Öncelikle geçmiş olsun. Öncelikle aldığınız ürünün kutusunda hasar olmadığına dair kutunun farklı açılardan fotoğrafını ve videosunu çekin. İleride ispat açısından lazım olabilir.

Cayma hakkı, tüketicinin malı görmeden, incelemeden, test etmeden aldığı için getirilmiş bir kuraldır. Eğer satıcının sitesinde cayma hakkınızı kullanacağınız bir form yoksa şu şekilde bir yol izleyebilirsiniz;
1- Satıcının mailine adınız-soyadınız, adresiniz; aldığınız malın adı, fiyatı; malın sipariş tarihi veya kargo teslim tarihi ile birlikte "belirtilen malın satışına ilişkin sözleşmeden cayma hakkımı kullandığımı beyan ederim" şeklinde bir mail gönderiniz. Bu şekilde cayma hakkını elde etmiş olursunuz.
2- Eğer cayma hakkında sorun çıkarırlarsa Tüketici Hakem Heyetine başvurmanız gerekmektedir.

Sorununuzun "en kısa yoldan çözümünü" hukuki boyutunu ve yapılması gerekenleri kendi kanaatime göre açıkladım. Sorununuzun firmanın dediği şekliyle mi yoksa benim anlattığım şekille mi daha kısa sürede çözüleceği firmanın hareketine bağlı olarak değişir.
1- Eğer anlattığım şekilde yaparsanız cayma hakkınızı elde edersiniz. Firma kabul ederse sorununuz çözülür.
2- Anlattığım şekilde yaparsınız bununla birlikte firma kabul etmezse veya sorununuz çözülmezse THH (Tüketici Hakem Heyeti)'ye başvurmak zorunda kalırsınız. Olayın çözüme kavuşması bir kaç hafta belki bir kaç ay sürebilir.
3- Firmanın sunduğu çözümde de sizin ifade ettiğiniz gibi 1 ay da sürebilir, daha kısa da sürebilir.

Yani sorununuzun çözümü var. Ancak en kısa zamanda çözümü firmanın hareketine göre değişir. Gerisi size kalmış.

Büyük ihtimalle THH gitsem daha uzun sürer mecburen tedarikçi firmaya göndereceğim ürünü.

Gelişme oldukça bizi de bilgilendirirsen iyi olur hocam tekrar geçmiş olsun umarım kısa sürede hallolur daha fazla mağdur olmazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…