volkanswat
Centipat
Hocam şöyle bir durum var kendiniz de diyorsunuz hasarlı ürün diye şimdi satıcı firma nasıl bilecek bu ürünü arkadaşın kırmadığını ya da kargoda kırılmadığını? Arkadaşın satın aldığında kontrol etmesi gerekirdi ve kargoya tutanak tutturması gerekirdi bunları yapmamış. E dolayısıyla firma da diyor ki eğer kusur kullanıcıdan ya da kargodan kaynaklıysa neden parasını ben ödeyeyim? Servise yollasın kimden kaynaklı görelim. Evet müşteri burada mağdur oluyor ama bunun da önüne geçilmesi için yukarıda söylediklerimi yapması gerekirdi.
Bir insan denemediği bir yerin kurumsallığı için tartışıyorBir kez bile alışveriş yapmadım desem? Kendileriyle zerre alakam varsa namerdim desem? Kardeşim ister kabul et ister etme adamlar kurumsal firma ve kusurlu ürün iadesinin prosedürleri var.
Kardeşim ne alaka? Ben denemedim çevremde hiç mi alan olmadı. Nasıl bir düşünce yapın var Allah aşkına ya? Şikayetvar'a bakıp cımbızla seçeceğine forumda kısaca araştır. Gayet köklü ve güvenilir bir firma olduğunu rahatça görebilirsin.Bir insan denemediği bir yerin kurumsallığı için tartışıyorBizim burada bir pazarcı var limonları harika ama bak gör ki hiç almadım
Tam olarak olay bu işte. Kusurlu ürün olduğunu belirtmezsen 14 günlük yasal iade hakkını doğrudan kullanabilirsin. Bu tüm firmalarda böyle. (vicdanın rahat ederse ve mağaza iadeyi onaylarsa) Kusurlu ürünlerin iade prosedürleri var ha deyince olmuyor. Sen adama bu ürün bozuk iade ediyorum deyip iade edemezsin kafana göre.Herhangi bir siteden alışveriş sonrası bu sıkıntıyı yaşarsan hepsinde prosedür aynı. Bu yüzden güzel bir taktik vereyim. İade ederken ürünü kusurlu olduğu için iade ediyorum vs demiyorsun, onun yerine beğenmedim diyorsun, sorun kalmıyor.
Aksi takdirde ürün sorunlu diye yollarsan önce servis raporu beklenir, aynı sorunu yaşadığım içim söylüyorum, dediğimi yap sorun çözülür.
Merhaba arkadaşlar Teknobiyotik internet sitesinden Acer marka KG241Q marka monitör aldım. Monitörü kullkanmaya başladıktan 1 gün sonra fark ettim ki çerçevesi ekran ile ayrık hafif bir şekilde (sadece alt taraf). Teknobiyotik müşteri hizmetleriyle konuştuğumda ürünü sadece garantiye göndermemi ve garantiden gelen ürün kusurlu şeklinde bir onay gelirse iade alacaklarını veya değişim yapacaklarını söyledir. Benim anlamadığım nokta ise şurası ürün kusurlu geliyor ve ben ürünü beğenmiyorum açık ve net bir şekilde direk iade etmek istiyorum diyorum onu yapamayız diyor ( halen 15 gün iade hakkım devam ediyor) şu an ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz diretmeye çalışayım mı yoksa teknik servise mi göndereyim?
Not: Teknik servisle uğraşmak istemiyorum sistemi kurdum monitörün 1 ayda gelmesini bekleyemem.
15 gün ürünü koşulsuz şartsız iade etme hakkım olduğunu söylüyorum onu yapamayız diyorlar.
Öncelikle geçmiş olsun. Öncelikle aldığınız ürünün kutusunda hasar olmadığına dair kutunun farklı açılardan fotoğrafını ve videosunu çekin. İleri de ispat açısından lazım olabilir.
Cayma hakkı, tüketicinin Mali görmeden, incelemeden, test etmeden aldığı için getirilmiş bir kuraldır. Eğer satıcının sitesinde cayma hakkınızı kullanacağınız bir form yoksa şu şekilde bir yol izleyebilirsiniz;
1- Satıcının mailine adınız-soyadınız, adresiniz; aldığınız malın adı, fiyatı; malın sipariş tarihi veya kargo teslim tarihi ile birlikte "belirtilen malın satışına ilişkin sözleşmeden cayma hakkımı kullandığımı beyan ederim" şeklinde bir mail gönderiniz. Bu şekilde cayma hakkını elde etmiş olursunuz.
2- Eğer cayma hakkında sorun çıkarırlarsa tüketici hakem heyetine başvurmanız gerekmektedir.
Sorununuzun "en kısa yoldan çözümünü" hukuki boyutunu ve yapılması gerekenleri kendi kanaatime göre açıkladım. Sorununuzun firmanın dediği şekliyle mi yoksa benim anlattığım şekille mi daha kısa sürede çözüleceği firmanın hareketine bağlı olarak değişir.
1- eğer anlattığım şekilde yaparsanız cayma hakkınızı elde edersiniz. Firma kabul ederse sorununuz çözülür.
2- anlattığım şekilde yaparsınız bununla birlikte firma kabul etmezse veya sorununuz çözülmezse THH (tüketici hakem heyeti)'ye başvurmak zorunda kalırsınız. Olayın çözüme kavuşması birkaç hafta belki birkaç ay sürebilir.
3- Firmanın sunduğu çözümde de sizin ifade ettiğiniz gibi 1 ay da sürebilir, daha kısa da sürebilir.
Yani sorununuzun çözümü var. Ancak en kısa zamanda çözümü firmanın hareketine göre değişir. Gerisi size kalmış.
Güncelleme: Arkadaşlar Acer müşteri hizmetleriyle konuştum böyle bir durumun olmadığını bu işlemin kendilerinin yapmadığını söyledir. Bu işlemi tedarikçi firmanın üstlendiğini söyledir. Teknobiyotik'de hala gelmiş bana teknik servise yollayacaksınız diyor başka bir şey demiyor. Teknik servisin 'bu kadar ilgisiz bu kadar baştan sağma konuştuğunu ve hiçbir şey bilmediğini ilk defa gördüm. En son 3. kez aradığımda yeni teknik servis zırvalığını yaparken güzel bir serzenişte bulundum hafif de bir sesimi yükselttim hemen orada mail adresimi aldılar tedarikçi firmanın bilgilerini size göndereyim o zaman dedi. Ürün iadesi onaylansın daha da bu siteden kürdan dahi almam.