Teknobiyotik MK3 alınır mı?

O ankart olmamış diyorum. Güç kaynağı sınırda, 500W sorun çıkarmaz ama zamanla kayıp yaşanacağı için 2-3 yıl sonra ne derece sağlıklı olur tartışılır.

SSD'yi ilk kez görüyorum. Nedir, nasıldır bilmiyorum.

3500X ise biraz abartılan bir işlemci. Önü fazla açık değil gibi geliyor. 2. nesil sonrası ekran kartı taktığımızda ya ucu ucuna besler ya da biraz darboğaz yapar gibi geliyor.

Öte yandan bir kere alıp 5-6 yıl arkama bakmayacağım derseniz fiyatı makul olduğu için tercih edilebilir gibi duruyor.

O ankart olmamış diyorum. Güç kaynağı sınırda, 500W sorun çıkarmaz ama zamanla kayıp yaşanacağı için 2-3 yıl sonra ne derece sağlıklı olur tartışılır.

SSD'yi ilk kez görüyorum. Nedir, nasıldır bilmiyorum.

3500X ise biraz abartılan bir işlemci. Önü fazla açık değil gibi geliyor. 2. nesil sonrası ekran kartı taktığımızda ya ucu ucuna besler ya da biraz darboğaz yapar gibi geliyor.

Öte yandan bir kere alıp 5-6 yıl arkama bakmayacağım derseniz fiyatı makul olduğu için tercih edilebilir gibi duruyor.
Ben güncel kalmaya çok bakmıyorum açıkçası. Valorant apex legends ve CS:GO oynamak için arıyordum.

Arkadaşlar ben sipariş verip elden aldım. Depodan al seçeneğini kullanarak kargo ücreti yerine 20 lira vererek alabiliyorsunuz. Montajı ben yaparım derseniz sanırım bir 50 lira da oradan düşüyor.

Şimdi ben 3-4 sene sonra yeniden güncellemek için;
- Anakartı ; Asrock X570 Phantom Gaming 4 ile. (4xxx Ryzen ve PCI 4.0 Desteği)
- İşlemciyi ; Ryzen 3600x,
- SSD'yi : Adata XPG Spectrix S40G RGB 1TB ile değiştirdim.

Ben hemen kurayım, bir hafta bekleyemeyim diye elden sistemi satın aldım. Bu arada sistemde montajsız ve depodan aldığınızda hazırlanıyor gözükmesine rağmen gidip alabiliyorsunz. Deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kasanın önpanelinde sadece bir adet usb 3.0 var. Kart okuyucu ve diğer iki usb girişi ise usb 2.0 ile çalışıyor. Şimdi burada benim gibi anakartı yükselten arkadaşları şimdiden uyarayım, aldığım anakarta yalnızca bir adet usb 2.0 girişi var. Diğerini çevirici kullanarak anakarta bağlayabilirsiniz ki o çevirici öyle her sokak arasındaki bilgisayarcıda bulunmuyor. İnternette var o ayrı...

Gelen PSU, kutusudanilk benim çıkartmama rağmen bozuk çıktı. Yaklaşık iki saat neden anakartın tepki vermediğini anlamak için defalarca kabloları test etmekle geçirdim. Sonunda güç kaynağının tanıtım videosunda elektrik verildiğinde anakarta bağlı olmasa bile güç verildiğini fark ettim. Benim PSU'da bu ışıkla yanmadığı gibi anakarttaki hiçbir fan ve uyarı ledi çalıştırmıyordu. Kuzenimin 300w lik güç kaynağında DRAM ve CPU uyarı ışıkları yandı. Sanırım ondaki güç kaynağının gücünün düşük olmasından kaynaklı bir sorun. Hele bir PSU'yu değiştirelim onlarada sıra gelecek. Yarın PSU'yu götüreceğim. Tabi ki bu demek değil ki her alanda PSU bozuk çıkacak.

PSU'dan Asrock X570 gaming 4'in işlemci güç girişine gidecek 12V'lik kabloların biri neredeyse uç ucuna yetişiyor diğeri ise yanına bile yaklaşamıyor. Bu nedenle bu kabloyu da uzatmak gerekiyor.

Sistem için tekrar baktığımda am4'ün bir sonraki Zen 4 mimarisinde kullanılmyacağını (AM 5'e geçecekler) ve benim overclock yapmayacağımı hesap ederek iyi bir B450 alıp parayı PSU'ya yatırırdım. 4-5 sene sonra yeni anakart, işlemci, ekran üçlüsü yapıp yoluma devam ederdim.

Genel olarak teknobiyotikten daha hızlı dönüş yapıyorlar. Ben siteleri üzerinden bilet açtığımda 30 dk içinde yanıt aldım. Yarın gideyim konuşayım, bakalım ne diyecekler. Gelişmeleri buraya yorum olarak eklerim...
Gittim sorunsuz şekilde PSU'yu değiştirdiler. Kasayı kurdum ama Asrock X570 phantom gaming 4'ün BIOS'u biraz buglı. Firmaya yazacağım. Olmazsa anakartıda değiştireceğiz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı