Teknobiyotik'a2.5 vs Teknobiyotik APU sistem

Bütçe
2800-3400

Atillabrk

Centipat
Arkadaşlar butcem 2800 3400 civarı bu sistemin işlemcisini 1600 AF yapıp almayı düşünüyorum ya da.

Bu sistemin anakartini Gigabyte A320M S2H yapıp kullanacağım sizin öneriniz ne olur? Bütçeyi ne kadar düşük tutarsam o kadar iyi benim için.

Kullanım amacım LOL tarzı düşük sistem gerektiren oyunlar belki Bannerlord oynarım ve başlangıç seviyesi video editleme yapmayı öğrenmek istiyorum PC ise beni 5 sene goturebilmeli bahsettiğim şekilde. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Not: Ayagim kırık olduğu için bütçeyi ailem karşılıyor bu yüzden sistemi kendim toplamama karşılar ki bu işlerden gram anlamam. Bir de sizin önereceğiniz sistemler var mı?

Bence APU al. Daha iyi işlemcisi var ama RAM olarak Dual kit alın. Bayağı performans artışı olur. Ileri de ekran kartı takarsınız, dediğiniz oyunları çok rahat oynatır. Üstelik anakartı A320 yapma. Overclock işinize yarar.

athlon işlemciyi ilk defa sen önerdin dostum attıklarımdan daha mı iyi ?

ilerde overclock yapmayı düşünmüyorum dostum ve ankartı yükseltmek ekstradan 200 liralık artış yapıyor o yüzden anakartı a320m de kullanmayı düşünüyorum geleceğe dönük sıkıntı çıkaracağının farkındayım ama şuan için fazlasını yapamıyorum maalesef. ve şunu sorayım a2.5 sistemin işlemcisini 1600 yapmak APU sistemden daha iyi olmaz mı ?
Video editleme yapacaksaniz kesinlikle APU sistem ALMAYIN. Video editlerde ekran karti onemlidir, bu yuzden kesinlikle ilk attiginiz sistemi PSU ve kasayi degistirerek alin.
anladım dostum aklımda şöyle birşey var bildiğim kadarıyla 2400g ile 3400g rx 570e darboğaz yapmıyor ve apu alırsam eğer 1.5 sene sonra falan rx570 takmayı düşünüyorum sence böylesi mi mantıklı yoksa a2.5un işlemcisini 1600af yapıp 1.5 sene rx560 ile kullanıp o zamanın şartlarına göre en düşük rx570 takmak mı daha mantıklı olur ne önerirsin ?
Fiyat olarak söyledim ben dediğim gibi bütçenize göre upgrade edebilirsiniz.
3400gyi şuan almak mantıklı değil mi peki kanka ? çünkü nasipse 1 haftaya siparişi vereceğim ellerinde parça olmazsa daha çok beklemek istemiyorum hem evde olmak hemde insanın ayağının kırık olması biraz can sıkıyor..
bu arada öneri için teşekkür ederim

Son düzenleme:

RX 560 ile RX 570 arasında 20 FPS fark var. Bence R3 1200 AF ile RX 570 için bütçe zorlayın. Kendiniz toplayabilir misiniz? Topalrsanız güzel bir sistem olur.

RX 560 ile RX 570 arasında 20 FPS fark var. Bence R3 1200 AF ile RX 570 için bütçe zorlayın. Kendiniz toplayabilir misiniz? Topalrsanız güzel bir sistem olur.
kendim toplayamam maalesef bütçemi ailem karşılıyor ayağımı kırdığım için bunu konustugumda da karşı çıktılar ve bilgim baya kıt bu konularda hatta yok. o yüzden 2 opsiyonum var 1600 ve 560, 3400g apu sistem (apuda belli bir süre tek kanal ram ile idare etmem gerekiyor) o noktada kararsız kaldım hangisi diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…