Teknobiyotik'in GTX 1070Ti Sistemi Neden Ucuz?

PSU beslemesine göre değerlendirilmez. Malzeme kalitesi, verebildiği maksimum güç vb. kavramlar bakılarak alınır. Dandik kelimesi belirli bir şeye göre dandiktir. Alt seviye bir sistem üst düzey bir PSU kullanılmaz. Hocam da bu PSU bu bütçeye göre dandik kalır demek istemiş.
Yazdığım mesajda hepsinin cevabı var diye düşünüyorum... Başka açıklayacak bir şey yok.

Aynı şekilde seninki de. Sisteme göre dandigi mi var bu işin? Dandik her zaman dandiktir. Giriş seviye kalmış deseydin daha mantıklı olurdu, ki besleyebildigi surece sorun olmaz. Dolayısıyla mantıksız bir yorum olmuş bu da.
Evet, o zaman senin için yeterli gücü sağlayan, az çok adı duyulmuş bir PSU markası yeterli. Örnek vermek gerekirse High Power ile FSP Hydro modeli. Yeter kı yeterli gücü versin, yoksa geriye kalan diğer özellikler kimin umrunda değil mı? Bu da güzel mantık.

Teoride dediğinde bir sıkıntı yok. Pratikte işler değişiyor. Sonra forum forum gezip, üst seviye bir sistemde düşük PSU kullandım, ancak tam yükte traktör gibi ses çıkarıyor şeklinde kendinizi bulabilirsiniz. Yabancı forumlarda gördüğüm bir sorun.

Mühendisler boşuna çalışmıyor bu arada. Ek olarak bu da var.

[BGCOLOR=transparent]
Evet, o zaman senin için yeterli gücü sağlayan, az çok adı duyulmuş bir PSU markası yeterli. Örnek vermek gerekirse High Power ile FSP Hydro modeli. Yeter kı yeterli gücü versin, yoksa geriye kalan diğer özellikler kimin umrunda değil mı? Bu da güzel mantık.
Benim için değil, bahsedilen sistem için yeterli, genel olarak yeterli :) Ayrıca konuyu saptiriyorsun. Burada iki PSU'yu karsilastirmiyorum. Yanlis anlaşılabilecek yorumların önüne geçiyorum. Kullanılır mi? Kullanılır. Bitti. Burada demek istediğim, sistemin giriş seviyesi olması veya 2500 TL gibi bir kriter belirlenmesi saçmalık.[/BGCOLOR]

[BGCOLOR=transparent] Benim için değil, bahsedilen sistem için yeterli, genel olarak yeterli :) Ayrıca konuyu saptiriyorsun. Burada iki PSU'yu karsilastirmiyorum. Yanlis anlaşılabilecek yorumların önüne geçiyorum. Kullanılır mi? Kullanılır. Bitti. Burada demek istediğim, sistemin giriş seviyesi olması veya 2500 TL gibi bir kriter belirlenmesi saçmalık.[/BGCOLOR]
Mesajları çarpıtan sizsiniz. İlk mesajımda da zaten bu PSU yetmez gibi bir şey söylemedim. Sadece bu düzeydeki bir sistem için alt seviye kaldığını belirttim. 5000 TL'lik sisteme 150 TL'lik PSU'yu koymak, veya 2500 TL'lik sisteme 500 TL'lik PSU koymak nasıl abes kaçıyorsa bu da öyle. Kullanılamaz mı? Kullanılır. Ama madem belli bir bütçenin üstünde sistem alıyorsun, o zaman PSU'yu da sistemle orantılı bir şekilde daha yüksek seviye bir model seçmelisin.

İkinizin de anlatmak istediği şeyler farklı gibi görünüyor. Konu daha fazla uzamasın bence. Ben anladım olayı. Haksız bir taraf yok.

Bu arada bunu gerçekten böyle düşündüğüm için söylüyorum. Sırf arabulucu olmak için değil.

Arkadaşın yazdığında kendimce bir hata gördüm, onun hakkında yorum yaptım. Katılır veya katılmaz. Önemli olan yorum yapabilmek. Forum bu yüzden var.

Hayır, burada anlatılmak istenen gayet açık bir şekilde anlaşılıyor. 'Sisteme göre dandik bir PSU'' ile ''dandik bir PSU'' cümlesinde farklar var.

Düşük bütçelerde, bizim de önerdiğimiz modellerden biri konuda bahsi geçen PSU. Ama bu sisteme, kanımca öyle bir PSU yakışmaz. Bu yüzden PSU aşağılanmıyor. PSU, sisteme göre aşağılanıyor.

Mesajların, sanki dandik bir PSU demişiz gibi algılanıp, cevaplandığı için biz de ona göre cevap veriyoruz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı