Teknoloji editörü olmak

351633

Kilopat
Katılım
5 Temmuz 2020
Mesajlar
6.057
Makaleler
147
Çözümler
41
Evet, çok merak ettiğim konu doğrusu bu işler ile hep ilgiliyim PC toplama sistem toplama falan ayrıca, grafik tasarım ile uğraşıyorum teknoloji editörü olmak için bir bölüm okumak şart mı?

Ne tür donanım ve yeteneğe ihtiyaç duyuyoruz?

Maalesef bu kadar bilgim olsa bile teorik olarak bir sistem montajlayacak bilgim var ama hiç saha tecrübem yok. Hayatımda sistem toplamadım en azından bu işlerin el becerisi gereken kısımları için ne yapmalıyız?

@Recep Baltaş ve @Ali Güngör sizlerin görüşünü merak etmekteyim hocalarım. Mesleğinizi seviyor musnuz? Ürün incelemek nasıl?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her gün oturduğun yerden bi X570 ve Z590 götürüyorsun.
 
Technopat çalışanlarından Emin Çıtak Trakya Üniversitesinde İşletme, Recep Baltaş Trakya Üniversitesinde Almanca öğretmenliği okumuş, aynı üniversitede dilbilim master'ı yaparken bırakmış. Ali Güngör de İstanbul ve Anadolu üniversitelerinde eğitim almış, fakat bölümlerini belirtmemiş. (kaynak: LinkedIn) Uzun lafın kısası spesifik bir bölüm okumanıza gerek yok fakat üniversite eğitimi almış olmanız insani açıdan ve kendinizi geliştirmeniz açısından sizin için daha iyi olacaktır.
 
Ben Ağustos'tan geçtiğimiz Mart sonuna kadar Technopat'ta makale yazarlığı yaptım. İngilizce, bir de düzgün bir Türkçe öne çıkıyor. Teknoloji hakkındaki temel bilgiler zaten öğreniliyor ama asıl önemli olan, bu iki dediğim bana göre.

Bunlar yazı tarafı için tabii. Zaten başlangıç noktası da yazılardır herkesin. İşin video ve inceleme tarafı farklı meziyetler gerektiriyor artık. Oraya gelmek için belirli bir seviyede olmak gerek.
 
Herhangi bir bölüm okumanıza gerek yok. İlgi alanınıza göre bir bölüm kafi. Tabii ilgi alanınız teknoloji olduğuna göre okuduğunuz bölüm editörlüğünüze katkı sağlayacaktır.

Sistem toplama ve grafik tasarım uzmanlık alanınız olur. Bu alanda daha çok yazıp çizersiniz.
Oturupta sistem montajlamanıza gerek yok. Teknoloji editörü bunu yapmak zorunda değildir.

Meraklı olmanız lazım, yeni teknolojileri takip etmeniz lazım. Sürekli takip etmelisiniz. Ve bildiklerinizi yazı olur video yoluyla olur başkalarına anlatmalısınız.
 
Bilemiyorum. Ancak tek başına başlamak zor olur. Yabancı dilin kubvvetliyse ve düzgün bir Türkçe'ye sahip sen, böyle sitelerde makale yazmak ile başlayabilirsin. Ya da ekipmanın varsa ve imkanın da varsa, kendi siteni ve kanalını kurup sıfırdan başlayabilirsin.

Dediğim gibi, fazla bir bilgin yok bu konu.
 
Konu içindeki bilgiler çok yararlı ama kimse nereden başlanabilir gibi bir durumdan bahsetmiş.

Zaten bu tarz meslekler genelde meraka dayanıyor.

Benim merak ettiğim kısım nereden başlanabilir.

Ayrıca, beni üzen durum elimde makale yayınlayacak olan bir ürünüm yok.
Bilemiyorum. Ancak tek başına başlamak zor olur. Yabancı dilin kubvvetliyse ve düzgün bir Türkçe'ye sahip sen, böyle sitelerde makale yazmak ile başlayabilirsin. Ya da ekipmanın varsa ve imkanın da varsa, kendi siteni ve kanalını kurup sıfırdan başlayabilirsin.

Dediğim gibi, fazla bir bilgin yok bu konu.

Diyelim bu tarz sitelerde makale yazdım ve işler ilerledi sonra ne yapmam gerek hocam bir bilginiz var mı?

@SideWinder
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı