Teknoloji forumu kurmak mantıklı mı?

Olur ancak hangi yazılımı kuracaksanız onun hakkında da tecrübe sahibi olmalısınız. Tecrübeden önce para da gerekiyor, mesela bu forumun yazılımı(XenForo 2) ücretlidir. Ha malum edinirsiniz o başka mesele. Ancak kurulsa bile geliştirmek için tecrübe, biraz daha ilerisi için PHP, HTML ve JS + XenForo 2 syntax gerekmekte.

Öğrenciyim her ay bursumdan 150 hadi biraz zorladım 200TL ayırabilirim.

Keyubu ve kayizerden alabilirsiniz. Aktif olarak Keyubu kullanmaktayım şu an.

Hocam peki aylık masraf olarak sunucu ve reklam dışında başka masraf var mıdır?

@Phanzox, neden olmasın, gerekli kitleyi tutturabilirsen bu devirde ne güzel. Bunu bu devirde başarabilmek çok zor maalesef, @Shahdee'a katılıyorum 10 yıl önce olsaydı koşa koşa aç derdim sana, bir de hangi forum yazılımını kullanacağınız konusunda tecrübeye sahip olmalısınız özellikle XenForo'da... Bir de Cpanel hesabı sahibi olmalsınız (forum yazılımlarını web sitenize kurabilmek içindi sanırım).

Merhaba. Forum kuracaksanız WordPress altyapılı mı yoksa MyBB tarzı bir altyapıyla mı kuracaksınız? Alacağınız hostingin öyle başlangıç (1 GB RAM 1 CPU) paketi olmaması lazım. Biz kişisel web sitemizde 8 GB RAM'li paket kullanıyoruz. Bir de elinizde biraz toplu para olması lazım. Hostingi ve geri kalan lisansları yıllık alınca daha uyguna geliyor. Envato konusunda yardımcı olabilirim sitede bulunan tema ve eklentileri gönüllü şekilde size ulaştırabilirim.

Hosting'i 14 TL aylık veriyorlar. Özelliklerini talep açarak arttırabiliyorsunuz.

Peki F/P olarak önerebileceğiniz bir paket var mı? Aylık 125TL'yi aşmazsa iyi olur kalan 75TL ile reklam yapacağım.

Merhaba. Forum kuracaksanız WordPress altyapılı mı yoksa MyBB tarzı bir altyapıyla mı kuracaksınız? Alacağınız hostingin öyle başlangıç (1 GB RAM 1 CPU) paketi olmaması lazım. Biz kişisel web sitemizde 8 GB RAM'li paket kullanıyoruz. Bir de elinizde biraz toplu para olması lazım. Hostingi ve geri kalan lisansları yıllık alınca daha uyguna geliyor. Envato konusunda yardımcı olabilirim sitede bulunan tema ve eklentileri gönüllü şekilde size ulaştırabilirim.

Sağ olun hocam. Şu anlık bir forum işine girmeyeceğim biraz daha araştırma yapıp kuracağım. Sizce hangi altyapı daha uygun olur?

XenForo 2'yi internetten buldum ve temasını buldum. Ücretsiz kullanıyorum ve takılma, sorun çıkartmıyor. Keyubu'dan satın almıştım. Destek ekibi gerçekten çok hızlı.

Peki F/P olarak önerebileceğiniz bir paket var mı? Aylık 125TL'yi aşmazsa iyi olur kalan 75TL ile reklam yapacağım.

Sağ olun hocam. Şu anlık bir forum işine girmeyeceğim biraz daha araştırma yapıp kuracağım. Sizce hangi altyapı daha uygun olur?

Ben forum değil blog ile ilgileniyorum daha çok. MyBB ile forum da yapmıştım ama tema konusunda çok sıkıntı çektim. Ücretsiz temalar berbat resmen. XenForo düşünüyorum ileride o da eğer kendi hostingin varsa 160 USD'den başlıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı