Teknoloji mağazalarındaki bilgisiz çalışanlar

Ayrıca Vatan'a geçen gün monitör almak için gittiğimde kendi seçimimi yapabileceğimi bastıra, bastıra söylememe ve 24'' Asus Free-Sync 1ms 144 Hz bir monitör seçmeme rağmen adam sırf 27'' diye 5ms 60 Hz monitör önermeye devam. Etti ve benim verdiğim cevaba karşılık cevabı şu oldu, ''Bunun ekranı ve renk canlılığı çok daha iyi ve büyük. Bunun ile oyunları çok daha iyi oynarsınız'' dedi... Kendimi zor tuttum küfür etmemek için...

Hocam çalışanlar cahil değil kurnaz. Cahil adam kimseyi kandıramaz. Cahillik halkımızda var. Bunun sebebi hep en ucuza yönelmemiz. Yüzlerce kişi ucuz diye Türk Telekom kullanıyor. Sırf ucuz diye.

Bilgili elemanlar size ucuz fiyata yani bütçenize göre en iyi sistemi toplatırlar. Fakat mağaza sahipleri bunu istiyor mu? HAYIR. Onlar en pahalı olsun da ne verirlerse versin zihniyetinde olduğu için her yer böyle diyebiliriz.
Satış elemanları kar miktarından kommisyon alıyorlar. O yüzden biraz daha pahalıya satmaya çalışıyorlar diye biliyorum. Yanlışsam haber verin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı