Teknoloji ve bilim her şeye çözüm sunabilir mi?

Hayır. Çünkü günümüzde bilim büyük oranda salt insanın yararına kullanılmaz. Bilim bir takım şirketlerin elinde tekelleşmiş vaziyettedir. Bu kesim bilimi kullanarak sana yılda 5 defa hasat edilen buğday üretir, buğdayın dibinden çıkan zararlı otlar için ilaç üretir, bu buğdaydan yem yapar içine katkı koyman için solüsyon üretir. Yemi yaptın tavuğuna verdin dur tavuk hastalandı sana ilaç üretir tavuğa verirsin hastalanır başka ilaç üretir tarlanı ekmeden önce dökmen için bir ilaç daha üretir. Tavuğun hastalanır ölür ölüsünü göm hasta olmak istemiyorsan bu ilacı da gömdüğün yere dök der birkaç toz ilaç daha satar. Tavuğun öldü markette tavuk var, o tavuk 10 günde kesilecek kadar büyüsün diye ilaç üretir. Tavuk talebi çok fazka kafes usulüne geç bu yemleri ilaçları yedir tozu dök tavuğu kes yumurtasını da al. Ama tavuk düzenli yumurtlamaz sen bu yemi de yedir. Neyse sen tavuk eti yeme biz sana et ürettik sen bunu ye. Ne demek hastalandım al bu ilaçları iç. Kanser mi oldun? Sessiz ol küçük adam. Al bu ilaçları da iç.
Kabaca bu şekildedir. Tabii ki bilim sayesinde artık hayatımız kolaylaştı. Teknolojinin bütün nimetlerini bilimsel çalışmalara borçluyuz. Yazdıklarım bilimi kötülemek için değildir. Lakin bilim ne yazık ki kâr amaçlı kuruluşlar ve şirketlerin elinde tekelleşmekte ve var olan soruna çözüm üret misyonunda değil ürün yap sat sorun yarat çözüm sat misyonundadır.
Öyle zaten yine TR'de sağlık hizmeti 0 - 25 ve 65+ için ücretsiz. O da olmasa varya zorlaşırdı hayat iyice.
 
Hayır. Mesela insanların dini ve manevi ihtiyaçlarına çözüm bulamaz. Eğer insanlar makine gibi duygusuz ve %100 rasyonel olsaydı evet o zaman teknoloji ve bilim her şeye çözüm olurdu.
 
Hayır. Mesela insanların dini ve manevi ihtiyaçlarına çözüm bulamaz. Eğer insanlar makine gibi duygusuz ve %100 rasyonel olsaydı evet o zaman teknoloji ve bilim her şeye çözüm olurdu.
Bence dini ve manevi ihtiyaçlara çözüm aramak saçma, çünkü dini ve manevi ihtiyaçlar da refahın ve huzurun sağlanamama durumunda ortaya çıkar, tanrı baba figürü, insanların aciz,güçsüz, terk edilmiş yanlız hissettiğinde imdadına yetişen ve yatıştıran hayali figürdür. dinlerin olmadığı ve huzur, refah bulmuş toplum düzeniyle bu ihtiyaçlara gerek duyulmaz.
Bilim ve teknoloji sayesinde gelecekte bu konuya da çözüm üretilebilir. Teknolojinin gelişmesi insanları duygusuz makineye çevirecek olması ne malum.
Makineleşme dediğin şey, dinlerin var olduğu toplumlarda teknolojinin pat diye önüne sunulması yüzünden yarım beyinli primatları afallattığı için bazı şeyleri yanlış yorumlatıp duygusuz-merhametsiz davranmalarına yol açıyor olabilir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı