Teknolojiye nasıl ilgi duymaya başladınız?

Sürekli oyun oynamak yerine kendi işletim sistemimi yapmak isteğimle başladım bu işe.

C kullanıyormuş Windows. Sonra açık kaynak, özgür yazılım nedir öğrendim. GitHub'u keşfettim ve Linus Torvalds'ın profiline bakıp Linux'un kaynak kodlarını inceledim. MikeOS adında tamamen sıfırdan yazılmış eğitim amaçlı Assembly işletim sistemini kendimce editleyip derledim. Ancak, kendi işlemcimi yapmam gerekliydi. 8. sınıfa giden ben, hedefimi şu şekilde değiştirdim -> Yeni açılan Aselsan lisesine gitmek.

Bu hedef sayesinde belki de kendi işlemcimi yapabileceğim. Apple'ın kendi M1 işlemcilerinin farklı parçalar halinde yapıldığını, video derlenirken rahatça browser'i açabileceğinizi ve bunu performans kaybı olmadan yapabileceğimizi biliyoruz. Ben bu fikri çok önceden tasarlamıştım.

Şu an LGS'ye çalışırken C ve Assembly öğreniyorum. TorOS adında yerli beyinlerin yaptığı işletim sistemini önümüzdeki yıllarda duyacaksınız muhtemelen.
 
Neden pişman olup sonra iyi ki sormuşum dediniz?
Laptop'umun ne kadar berbat olduğunu ve mobil oyunların boş olduğunu anlayacak yaşa gelince maddi durumumuzun bir bilgisayar almaya yetecek güçte olduğunu anladım. Babam sağolsun bu durumlarla hiç ilgilenmezdi bende direk bu forumu buldum. Araştırıp ilk kez bilgisayar topladım ve foruma sordum. Sorduğuma ilk başta pişman oldum sonra iyki sormuşum dedim. Şuan o sisteme baktıkça gülüyorum ben bunu hangi kafayla toplamışım diye.
Neden ilk önce pişman olup sonra iyi ki sormuşum dediniz?
 
Intel Core i5-10400F işlemci 1375TL.
MSI NVIDIA GTX 1660 Super Gaming X ekran kartı 2800TL.
Samsung 970 Evo Plus 500GB SSD 900TL.
Corsair Vengeance LPX 3200 MHz 2tane 8 GB RAM 2x290TL.
Zalman N5 mf 4x120mm RGB fanlı MidT ATX kasa 450TL.
MSI B360-A PRO anakart 610TL.
Dark Freezer X120 işlemci fanı 235TL.
Zalman ZM650-gvıı 650W Power Supply PSU 585TL.
Samsung LC24RG50FQMXUf 23.5" monitör 1500TL.
Toplam 9000 TL.

Bu. Ama o zamanki fiyatlarla. Resmen 7500TL'ye 1660S sistem toplamışım
 
Her şey bilgisayarlara ilgi duymam ile başladı halen, babamın gözünde bilgisayar kıran birisi olmaktan öteye geçemedim. :(

Keşke ne kadar bilgili olduğumu bilse kendimi ispat etmek isterdim.
 
Eski bilgisayarın arızalarını çözmeye başlayarak ve tabii bilgisayara zor sahiplendiğim için. Sadece bilgisayar değil kamera, telefon gibi şeyleri genç yaşta 14 yaş gibi senelerim de eski cihazlar ile başladım. Şimdiki nesil ve tok olanlar gibi oyuncu PC veya sıfır cihaza sahip değildik. Bize bozarsın, bilmem edersin veya göstermezlerdi merak ederdim hep.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı