Tekrar sigaraya başlamak

Makaleler
1
Merhaba ergenlik yıllarımda arkadaş ortamında özentilikten sigaraya başladım. Pandemi psikolojik sorunlar vs derken 4 yıldır ne güzel sigarayı bırakmıştım fakat antideprasan aldığım son 2-3 haftadır sigara devamlı aklıma gelip durdu. En son dayanamadım bugün gidip aldım bir paket tadı o kadar berbat ki neden aldığımı bile bilmiyorum. Paket bitsin de bir daha almam kafasındayım ne yapacağımı şaşırdım. Bir yol gösteren olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ergenlik yıllarımda arkadaş ortamında özentilikten sigaraya başladım. Pandemi psikolojik sorunlar vs derken 4 yıldır ne güzel sigarayı bırakmıştım fakat antideprasan aldığım son 2-3 haftadır sigara devamlı aklıma gelip durdu. En son dayanamadım bugün gidip aldım bir paket tadı o kadar berbat ki neden aldığımı bile bilmiyorum. Paket bitsin de bir daha almam kafasındayım ne yapacağımı şaşırdım. Bir yol gösteren olur mu?

At paketi şimdiden, o paket bitsin bu soncular hiçbir zaman bırakmıyor.

Bu pisliğe hiçbir şekilde tekrardan bulaşmanızı önermem. Sigaranın stresi falan azalttığı yok, sadece o anlık salgılattığı hormonlar yüzünden kişi böyle stresi azalmış sakinleşmiş gibi hissediyor. Ama genel stres seviyesini düşürdüğü falan yok sigaranın.

Bana soracak olursanız o paketin bile bitmesini beklemeyin, direkt çöpe atın. Sağlığınız için bu çok önemli. Hiçbir şey sağlığınızdan daha mühim değil.

Ne için yardım istiyorsun tam olarak sigaraya tekrar başlaman için teşvik mi edelim? Paketin bitmesine bile gerek yok. O berbat tadı aldıysan daha istemezsin büyük ihtimalle. Büyük yol katetmişsin aslında.

Kendini şartlamana gerek bile yok en doğal şekilde bıraka yoluna girmişsin. Kendine yasak koydukça daha çok takıntı haline getirirsin. Fakat iradeni de elden bırakma.

Sigarayi akciger kanserini ve nefes alamadiginizi dusunun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı